Kuidas õnnestus maailmarekord? Jan ütleb, et selle taga on palju treenimist ja rasket tööd. Ta treenib ketivahetamist tunni päevas, enne suuri võistlusi rohkemgi.

Jan osales kolmapäeval eskursioonil Taevaskotta, kus muuhulgas käidi ka õnnetoova kivi juures. „Panin sinna väikse ohvrianni ja soovisin häid tulemusi ketivahetuses,“ ütleb Jan. „Tundub, et see töötas.“

Ta loodab individuaaarvestuses oma positsiooni säilitad - hetkel on ta noorteklassis 6. postitsioonil - ning ka seda, et Tšehhi tiim jõuab üldarvestuses esimese viie sekka, praegu on nad neljandad.

Kombineeritud järkamise naisteklassis oli edukas Zuzana Zajicova, kes tuli154 punktiga kolmandaks. „Tulemus tuli samuti kõva trenniga ja tänu treeneri kannatlikkusele,“ ütleb ta ise.

Eilse naiste seitsmenda tulemusega täpsusaagimises ei ole ta rahul, oma tänahommikust sooritust teatevõistlustel peab paremaks. Koos tiimiga saavutasid nad 7. koha.

Zuzana ka töötab metsanduses, alguses oli ta tavaline raietööline, kes langetaski päevast päeva metsas mootorsaega puid. Nüüd on ta teinud veidi karjääri ja on ametis metsnikuna.

Praegu läks käima raiespordi MM-i viimane ala - laasimine. Võitjad selguvad täna õhtul. Otseülekanne on Maalehe veebis.