Šveitsi tiim lõi üle iseenda rekordtulemuse eelmiselt MM-ilt ühe punktiga. Austerlased seda asja nii ei jätnud ning tegid selle tulemuse omakorda üle 6 punktiga, seega uueks maailmarekordiks selles distsipliinis on 1284 punkti ning ajaks 1.36.01.

Päeva krooniks oli loomulikult MM-i viimane ala - laasimine. Äärmiselt vaatemänguline võistlus tõi tribüünid ning platsi ääre pealtvaatajaid täis. Eesti sai korraldajariigina välja panna kaks tiimi ning külalistena osalenud eestlaste seast tegi Raino Kivi päeva kolmanda tulemuse, kusjuures maailmarekordist jäi lahutama vaid kaheksa punkti.

Stardinimekirja koostamine põhineb eelmiste päevade tulemustel, kusjuures alustatakse viimasel kohal olevatest sportlastest. Pinget maailmameistrite osas kruviti ligi neli tundi.

Uueks naiste klassi maailmameistriks krooniti austerlanna Barbara Rinnhofer, kes kogus kokku muljetavaldavad 1517 punkti. Teise koha saavutas meie oma vägev eestlanna Karina Riive, jäädes liidrile alla vaid 9 punktiga ning kogudes lõppsummaks 1506 punkti. Kolmanda koha noppis Norra esindaja Anne-Helene Sommerstad 1440 punktiga.

Noorte U24 klassis oli väga põnev heitlus, kus viimasele alale läksid vastu Peeter Mitt ja sakslane Ricardo Michalik viigiseisus. Kuigi Peeter Mitt laasis kõige kiiremini, pidi ta leppima ühe veaga. Sakslase laasis ligi 4 sekundit aeglasemalt, kuid lõpetas puhta puuga.

Seega uus maailmameister U24 klassis on sakslane Ricardo Michalik punktisummaga 1643. Vaid 5 punkti vähem kogus eestlane Peeter Mitt ning teenis välja teise koha. Kolmandale kohale tuli austerlane Michael Ramsbacher, punkte kokku 1622.

Põhiklassi finaal lõi kaardid korralikult sassi. Eestit esindav Jarro Mihkelson lõpetas laasimise küll esimesena ajaga 15.49, kuid kaks viga tõmbasid heale tulemusele vee peale ning sellega langes ka Mihkelson medalikonkurentsist välja.

Maailmameistriks krooniti sel korral austerlane Mathias Morgenstern, kes tegi laasimises küll kolmanda aja, kuid see-eest puhta puu. See kindlustaski austerlasele ülimagusa võidu! Vaid kolm punkti vähem kogus norralane Ole Harald Kveseth. Ka eelmisel MM-il pidi norrakas paraku leppima II kohaga. Kolmandaks tõusis hoopis Jürgen Erlacher, kes laasimisele läks vastu viiendana. Laasimises tehtud puhas puu ning ülikiire aeg (14.96 sekundit) tõstsid austerlase suurde mängu.

Paraku põhiklassist Eestile medaleid seekord ei tulnud ning Jarro Mihkelson langes 12. kohale. Rõõmustada tasub vanameister Taavi Ehrpaisi üle, kes tegi väga stabiilse ja tugeva võistluse ning kindlustas sellega endale 10. koha!

MM-i korraldamise rütmi tagasi saamiseks toimub järgmine MM juba 2024. aastal Viinis.

Eesti Metsaselts tahab südames tänada kõiki sponsoreid, toetajaid, partnereid ning abilisi!