Stuudios tervitab publikut ja mängijaid saatejuht Gaute Kivistik.

„Eesti mängu“ salvestused toimuvad telemajas juuni esimestel nädalavahetustel: 3. ja 4. juunil ning 10. ja 11. juunil. Salvestustele oodatakse publikuks huvilisi alates 10. eluaastast, kooligruppide puhul alates 6. klassist.

Mõlemal nädalavahetusel toimub üheksa salvestust, registreeruda saab nii hommikustele, lõunastele kui ka õhtustele salvestustele.

Publikule on salvestustel osalemine tasuta, vajalik on eelregistreerumine, mida saab teha ERR-i kodulehel ja saates e-kirja aadressile telesaade.tv@gmail.com.

Aprillis sai hoo sisse „Eesti mängu“ uus hooaeg, mida hakkas peale Gaute Kivistiku juhtima ka Henrik Normann, kelle enda teadmised pandi proovile „Ringvaates“. Normann rääkis aprillis, et on suur „Eesti mängu“ fänn, sest küsimused on paraja raskusastmega. „Kui see oleks väga raske mälumäng, siis ei viitsiks vist vaadata,“ arvas Normann. Tema sõnul tunduvad kodus televiisorist vaadates küsimused alati palju lihtsamad kui stuudios ise nende üle pead murdes.

Eelmise „Eesti mängu“ suures finaalis krooniti võitjaks aiandusekspert Eva Luigas, kes oli Normanniga ühel nõul, et kodus diivanil tunduvad küsimused kergemad, kuid arvas, et stuudios oli siiski palju põnevam.

„Tekkis täitsa hasart ning õhkkond oli kohapeal ka muhe ja soe. See mäng ei käi mõisa peale. Mängitakse rohkem lõbu ja lusti pärast,“ sõnas Eva Luigas.

Talle tegi üksjagu nalja küsimus, millega ta saates hätta jäi. „Mina näiteks ei teadnud, et „Kosmosemuttides“ toimetab ka tegelane Krabipulk. Aga Maris Kõrvits teadis, nagu ka kogu ülejäänud Eesti rahvas,“ ütles Luigas naerdes. „Paraku ongi nii, et mida üks lihtsaks peab, võib teisele olla tundmatu maa.“