Võrdlusportaali kasutamine kasvas elektrihindade tõusuga – kui möödunud aasta aprillis külastati portaali 176 000 korral, siis tänavu aprillis kasutati Elektrihind.ee teenuseid juba 400 000 korral. Kuna elekter on kõigil müüjatel kaubana sama kvaliteediga, siis saabki määravaks hind ning sellest johtuvalt teevad inimesed ka oma valiku.

Täna on võrdluses üle 70 paketi ja võrdlused lähtuvad kliendi tarbimisharjumustest. Et pilt oleks selge ja võimalikult lihtne, sisaldavad kõik portaalis võrreldavad hinnad lisaks käibemaksule ka muid lisakulusid, nagu näiteks kuutasu, ühisarve, kindlustus jne.

Huvi on märkimisväärselt kasvanud

Jõgeva sõnul kasvas huvi elektripakettide võrdlemise osas juba möödunud aastal seoses elektrihindade plahvatusliku tõusuga ja jätkab ilmselt kasvamist nüüd seoses Konkurentsiameti usaldusmärgise saamisega. „Elu on täna selline, et inimesed otsivad kokkuhoiukohti ning elekter on kindlasti üks olulisi kulusid. Inimesed on nõus mõned minutid kulutama ja teevad seda keskmiselt neli korda aastas, et elektrituru hindade ja muutustega kursis olla. Samas on meil täna ikka veel 200 000 universaal- ja üldteenuse klienti, kes maksavad elektri eest rohkem kui vaja. Turul on mitmeid elektripakette, mis on universaalteenusest hinnalt ja tingimustelt oluliselt paremad. Seega soovitan kindlasti kallima teenuse kasutajatel võrrelda hindu ja tingimusi ning valida mõistlikum pakett,“ ütles Jõgeva.

„Elektrihinna võrdlusportaal on tegutsenud juba üle kümne aasta ning on hea meel tõdeda, nüüd on meie tööd ka Konkurentsiamet tunnustanud usaldusmärgisega. Arendame pidevalt platvormi eesmärgiga lihtsustada lõpptarbija jaoks elektri hinna keerulist maailma. Täna on elektrimüüjatele kehtestatud nõue, mille kohaselt nad peavad oma hinnainfo meile edastama koheselt iga muutuse korral,“ lisas Jõgeva.

Konkurentsiameti energia- ja taristuosakonna juhataja Margus Kasepalu sõnul on võrdlemisvahend väiksematele tarbijatele tõhus abimees turul tehtavate energiapakkumiste eeliste hindamiseks.

„Varem esitasid ainult osad elektrimüüjad andmeid võrdlemiseks. Nüüd tekib see kohustus kõigil,“ ütles Kasepalu. Lisaks peavad elektrimüüjad teavitama tarbijaid kõigist kättesaadavatest usaldusmärgisega võrdlemisvahenditest oma elektrimüügi arvetel.