„Kuslapuud tuntakse iluaedades juba pikalt, kuid nende ilusate, huvitava kujuga, hästi lõhnavate õitega põõsaste marjad pole söödavad. Marjakultuurina ongi tuntud Sinine kuslapuu, millele tulevad juba juuni alguses ilusad pisikesed väga maitsvad viljad,“ lisas ta.

EMÜ taimeteadlane Reelika Rätsep tõi välja, et Jaapani kultuuris kutsutakse kuslapuu marju supermarjadeks. „Marjades on palju suhkruid ja happeid, kuid eelkõige on mari C-vitamiini allikas ja sisaldab palju antioksüdante,“

Kuula „Kevad sinu kodus“ saates miks sinu aias võiks olla kohta vähemalt kahele kuslapuupõõsale ja mis teeb kuslapuust iga aedniku unistuste taime.

Söödava kuslapuu sort Tomitška on vähenõudlik keskkonna suhtes, seega sobib paljudesse aedadesse.

Jaga
Kommentaarid