Lõhmuste soovitab äsja ehitustöödega alustanud inimestele just väiksemaid ekskavaatoreid ja laadureid, viimaste hulgast kindlasti hõlpsalt manööverdatavaid kergemaid teleskooplaadureid. „Loetud seadmetega õnnestub ära teha kõik vajaminevad kaevetööd (kaabeldus, kraavid, vundament) ja pinnaseveod (mullavedu haljastuse raames, ehitusjäätmete laadimine konteinerisse jms). Teleskooplaadurid võimaldavad tõsta kõrgemale ja liigutada materjale raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse (nt tõsta mulda üle aia või upitada ehitusmaterjale garaaži katusele või majja sisse). Samuti pakume oma masinatele erinevaid lisaseadmeid, nagu tasandusrest mulla tasandamiseks, pinnasepuur aiapostide jaoks tarvilike aukude ettevalmistamise jaoks ja hüdrovasar väiksemate maakivide või vana vundamendi lõhkumise tarbeks,“ selgitab Lõhmuste.

Majaehitusel kasuta ekskavaatoreid ja laadureid

„Majaehitusega alustamisel sobivad hästi meie tootevalikus olevad erinevad ekskavaatorid ja laadurid. Renoveerimist silmas pidades on Cramo rasketehnika seadmed sobilikud pigem tegevuste jaoks, mis hõlmavad lammutustöid. Väikesed ekskavaatorid koos hüdrovasaraga on head lammutamise jaoks ning laadurid lammutuse käigus tekkinud ehitusjäätmete transpordiks objekti piires,“ annab osakonna juhataja nõu.

Erinevas suuruses ekskavaatoreid saab kasutada esialgsete mullatööde ja väljakaevete tegemiseks ning müüri- või betoonitööde jaoks tööala ettevalmistamisel. Nii ehituse kui ka renoveerimise käigus on võimalik kasutada teleskooplaadurit ehitusmaterjali ulatamiseks töömaale või vastupidi, ehitusjäätmete teisaldamiseks objektilt. Renoveerimisel sobivad lammutustöödeks väiksemad ekskavaatorid siseruumidesse vaheseinte lõhkumiseks, samuti vundamendiäärte väljakaeveks väljaspool.

Lõhmuste sõnul on rasketehnika kasutamisel ajaline kokkuhoid märkimisväärne. „Väljakaeved, aiapostide augud, elupuude istutamine, mullavedu ja tasandamine on kõik kordades kiirem võrreldes näiteks labidaga.“

Koos operaatoriga saab rentida suuremaid ja väiksemaid teleskooplaadureid. Tõsta on võimalik kuni kuuenda korruseni, laadida veoautolt ehitusmaterjale maha või näiteks tõsta mööblit või kodutehnikat akna juurde või rõdule. Samuti on hea kasutada kolimise või lammutustööde puhul teleskooplaadurit koos operaatoriga, kes võib tõsta viiendalt korruselt asju alla või ehitusjäätmeid otse multilift-konteinerisse. Tallinnas on kontaktiks Cramo rasketehnika osakond ja mujal tuleb võtta ühendust kohaliku Cramo rendipunktiga.

Rasketehnikaga töötamise meelespea

  • Kasuta isikukaitsevahendeid.

  • Loe enne kasutamist kindlasti masina instruktsiooni.

  • Kui sa ei ole kindel, kuidas seadet korrektselt kasutada, küsi juhiseid rendispetsialistilt.

Jaga
Kommentaarid