Kogukonnasaunade ja taliujumiseks mõeldud koha rajamise idee pakkusid hääletamisele välja kolm inimest: Liisa Reitel, Kaie Arras ja Rain Arras,“ nii meenutab Haabersti linnaosa vanem Oleg Siljanov.

Projekti finantseeriti kaasava eelarve kaudu ja saunade ostmiseks korraldati hange, ehitas ja paigaldas Top Marine OÜ, projekt läks maksma 85 000 eurot.

Kolme sauna ja saunasilla ehitus läks maksma 85 000 euro ringis.

Prii pääs

Nüüd, augusti viimaseks nädalavahetuseks said saunad valmis. Kuidas aga käib kasutamine? Kust tuleb pilet osta?

Jätkab Oleg Siljanov: „Saunade kasutamine on tasuta, oodatud on kõik saunahuvilised. Sauna kütmiseks tuleb inimestel endal puud kaasa võtta.“

Seega tuleb sauna minemiseks lihtsalt ajavahemikul 12-22 kohale tulla.

Seega tuleb sauna minemiseks lihtsalt ajavahemikul 12-22 kohale tulla. „Kui olete esimene külastaja, siis saate võtme kohapeal olevalt turvamehelt. Vastasel juhul saate sauna kasutada n-ö elava järjekorra alusel.

Kuna on tegu kogukonnasaunadega, siis sauna puhtuse heakorra eest vastutavad saunalised ise,“ selgitas Siljanov.

Hetk Harku kogukonnasaunade avamiselt.

Talveks suplejatele

Rannahooajal ehk 1. juunist kuni 30.septembrini on saunad avatud kõikidele huvilistele. „Alates 1.oktoobrist kuni 31.maini kasutavad saunu ja välibasseini taliujujad ning samuti on neid võimalik broneerida kõikidel saunahuvilistel,“ jätkas linnavalitsuse pressiesindaja Jukko Nooni.

Kaasava eelarve raames kogukonnasauna rajamine on mõne aja eest jutuks olnud ka Tartus.

Üks kogukondlik saun, parvsaun Klooga kosk asub Klooga järvel.

Üks kogukondlik saun, parvsaun Klooga kosk asub Klooga järvel. Klooga Kosk valmis 2022. aastal Re Stuudio MTÜ ja Eesti Kunstiakadeemia koostööna sisearhitektuuri eriala tudengite ehituspraktika raames.

Veebis saab enesele seda sauna broneerida 10 euro eest, miinimumiks on aga suvel 30 euro loovutamine, nädalavahetustel küsitakse kolmetunnise rõõmu eest 50 eurot. Saun tuleb ise kuumaks kütta.