Viis olulist saunatarkust ja saunanippi jõulusauna kohta saunaministriks tituleeritud Rein Siku vastsest raamatust „Sauna vägi“, rõhutamaks, kui oluline on vähemasti kord aasta saunatades, nimelt just jõulude aegu aeg totaalselt maha võtta.

Rein Sikk
Rein Sikk: likvidaatorite partei hävitab Eestit! (102)
Viljandis suletakse sauna, New-Yorgis suisa konsulaati...

Mida päev edasi, seda hõlpsamalt näib käivat ajalooliste asutuste kinnipanek. Kasvab õudustunne, et äkki osutab praeguse nn likvidaatorite partei hoogne ajaloo hävitamine sellele, et kunagi võib koita päev, mil paneme Eesti lukku, sest nii on odavam.

Rein Sikk

Kui varem räägiti saunade ajaloo tuhandeist aastaist, siis trükisoe raamat „Saun“ annab kultusehitisele vanuseks kuni 25 000 aastat. Üllatusi pakub saunapiiblina käsitletav üllitis veelgi.

Rein Sikk

Paljudes kodudes kasutatakse sauna eesruumi väiksema hooajalise laona, kus hoitakse asju, mis mujale ei mahu, näiteks suusad või tühjad moosipurgid. Eesruumil võib siiski olla palju rohkem kasutusvõimalusi ja selle saab muuta funktsionaalsemaks üsna lihtsalt.

Pedro Castro

Saun on eestlasele armas ja suviste laupäevaõhtute juurde käib ikka mõnus leil. Kerisele kõige paremate kivide valimiseks on mitu võimalust.

Rein Sikk