Kui töötav pensionär on teinud maksuvaba tulu kasutamise avalduse tööandjale, siis palutakse see tööandja juures üle vaadata ja vajadusel muuta. Nimelt tuleb töötaval pensionäril oma tööandjale teada anda, et tema töötasult tuleks täielikult maha arvestada tulumaks, kuna maksuvabastus kehtib pensionäril nüüd pensionilt 704 euro ulatuses.

Kui pensionär töötab ja tema pensioni suurus on alla 704 euro, saab pensionilt üle jäävat maksuvaba tulu soovi korral endiselt kasutada tööandja juures.

Selleks tuleb tööandjale esitada uus maksuvaba tulu kasutamise avaldus, milles näitate ära konkreetse summa, mis ulatuses maksuvaba tulu töötasult kasutada soovite.

Tööandjale esitatud avalduses tuleb alla 704eurose pensioni saajal ära märkida maksuvaba tulu kasutamata osa summa, mida tööandja arvestab inimesele väljamakseid tehes. Summa õigsuse eest vastutab töötaja.

Nii saab väiksema pensioniga inimene oma ülejäävat maksuvabastust kasutada töötasu maksuvabastuseks. Näiteks on töötava pensionäri pension 500 eurot. Maksuvabastus on 704 eurot, nii on pension 500 eurot maksuvaba, aga üle jääb veel maksuvabastust 204 euro eest, mida saaks kasutada oma töötasult maksuvabastuse taotlemisel.

Kes ei soovi maksuvaba tulu osa töötasult kasutada, peab järgmise aasta tuludeklaratsiooniga maksuametilt tulumaksu tagasi saamiseks andma tööandjale teada, et ta ei soovi maksuvaba tulu töötasult kasutada.