„Eestlaste ülesaste ajal tõusis publik püsti ja aplodeeris, rääkimata lõpu püsti seistes aplausitormist,“ meenutas Mustamäe Elamus SPA elamusjuht Margit Kurn.

Jakobson ja Kangur esinesid Satama saunakeskuses 200-liikmelise alasti publiku ees veerandtunnise teatraliseeritud sõuga. 85kraadises kuumuses etendati viiemeetrise kerise ümber lugu, kuidas iidseid traditsioone austanud Eesti ürgmehest sai saunahaldja abil väekas saunajumal.

„Loo jutustamise käigus tuli me saunameistreil käterättidega teha kindlaid liigutuste kombinatsioone, see on umbes sama nagu iluuisutamises kohustuslikud hüpped,“ selgitas Kurn võistlust.

Aufguss ehk käterätikutega saunaballett, esitavad Elamus SPA saunameistrid Johanna Jakobson ja Karl-Peeter Kangur.

Jakobson ja Kangur lisasid, et konkureeriv seltskond oli väga üksteist toetav ja abistav. „Eriti suureks üllatuseks oli neile meie päris vihtlemine päris vihtadega, sest väljaspool Põhjalat seda ei tunta,“ mainisid saunameistrid.

Tänavu eestlased veel maailmameistri tiitlile pretendeerida ei saanud, kuna Aufgussi organisatsiooni liikmeks sai Mustamäe Elamus Spa alles mullu. „Käesoleval aastal käisime Aufgussi uue liikmena Eestit kui tugeva saunatraditsiooniga riiki tutvustamas, võistlema saame minna aastal 2024,“ selgitas Kurn.

„Peagi alustame Elamus SPAs Eesti meistrivõitlusteks saunameistrite koolitamist,“ lubab ta. Selle tarvis peab aga valmis saama ka amfiteatrit meenutav saunalava, kus on ruumi nii esinejaile kui ka pealtvaatajaile.

Aufgussi maailmameistrivõistlused korraldati kümnendat korda. Tänavu osales 114 saunameistrit 17 riigist.

Enam infot siit https://aufguss-wm.com/