„Minu esimene töö kirikus oli korjanduskarbi parandamine,“ räägib Peeter Raudsepp. Nimelt oli tekkinud probleem, et sulid tulid korjanduskarpi pandud raha välja koukima ning kasutasid selleks spetsiaalset traadist keeratud nn kurenokka.

„Vaatasin seda kasti ja mõtlesin välja sellise plekist konstruktsiooni, et raha sisse pääseb, aga välja sama teed pidi mitte,“ kirjeldab Raudsepp. Raha laekumine suurenes seepeale 20 protsenti. „Jaa, koliseb küll, aga selle vastu leiab rohtu, tuleb müntide asemel panna paberraha,“ muigab Raudsepp.

Juttu tuleb ka sellest, mis majanduses edasi on juhtumas ning kuidas konjunktuuri instituudi juht praegu Eestis toimuvat näeb.

„Kui ma mõtlen, et oleme ridakriisis ning psühholoogide juurde on neljakuulised järjekorrad, siis on selge, et inimestel on abi vaja,“ tõdeb Raudsepp. „Kirik on siin üks võimalus, abi on olemas kohe ja tasuta, kuid see võib olla inimese jaoks liiga kõrge ukselävega, sest siin on vaja süvenemist ja endaga tegelemist. Palju lihtsam on osta oma soovi täitumine. Keegi paneb kaarte, keerutab pendlit, võtab needuse maha. Soovid, maksad ja saadki, mida tahad. Minu meelest on see inimestele halba tegemine, kui kinnitada nende veendumust, et kõike saab osta, ilma ise muutumata. See on ohtlik.“

Saate lõpetab Jaan Tammsalu mõtiskus inimese teekonnast taeva all.

Jaga
Kommentaarid