Ehitusplatsil tohivad tegutseda ainult nõuetekohaselt tööle vormistatud inimesed, kellest peatöövõtjal ja riigil on selge ülevaade ning kellele makstakse ausat töötasu.

Muudatusega koos saavad ehitusettevõtted alates oktoobrist hakata oma töötajatele tellima spetsiaalseid kiipkaarte, mille väljastamine algab novembris, ning seejärel tuleb hakata registreerima ka objektil viibitud tööaega. Ehitajatele mõeldud töötaja kaartide tellimusi hakkab vastu võtma ning kaarte väljastama vastava hanke võitnud Hansab AS.

Andmed edastatakse MTA loodud töövõtuahela ja töötamise kestuse infosüsteemi (TTKI), kuhu koondub kokku info ehitusteenuse tellija, ehitusobjekti, kasutatava registreerimissüsteemi, pea- ja alltöövõtjate ning ehitusobjektil töötavate töötajate kohta.

Töötajale annab see turvatunde, et tema töötunnid on korrektselt kirjas ja selle pealt riigile kohustuslikud maksud tasutud.

Elektrooniline registreerimine on kohustuslik ehitusobjektidel, mille ehituse kestus ületab 30 tööpäeva ja korraga on tööl vähemalt 20 inimest, või objekti üldmaht on rohkem kui 500 inimtööpäeva. Aastas puudutab see orienteeruvalt 1000 objekti.

Registreerimise kohustus puudutab neid objekte, mille ehitamist alustatakse pärast 1. oktoobrit 2023 või mille ehitamine on pooleli ja eeldatav valmimise tähtaeg hiljem kui 1. oktoober 2024.