„Testimisele läheb lausa 29 Eesti väikepruulikodade hääd ja erilist õlut,“ nendib ta konkursi peakorraldaja ja idee autorina. Pidades oluliseks ka Kadrina konkursi viljastavat mõju me kodumaistele väikepruulikodadele.

„Testimisele läheb lausa 29 Eesti väikepruulikodade hääd ja erilist õlut

Saunaklubi president Ülo Kais

Õlletestimine, mis on vaba igale huvilisele algab laupäeval, 11. novembril kell 17 Kadrina Rahvamajas. Lisaks Kadrina, Virumaa ja muu Eesti humalahuvilistele on seda külastanud ka Soome ja Moldova õllesõbrad.

Kadrinlaste konsutandiks läbi aastate olnud politoloogist õllepoepidaja Karmo Tüür pole kiitusega kitsi: „Kadrina oma on omanäoliseim õllehindamis-üritus. Eri mõõtkavas õllefestivale ja -pidusid on ju meie väikeses riigis palju, kohalikul publikul on valikuvõimalusi küll ja veel ... aga koos saalitäie rahvaga üheskoos õllede edetabeli väljaselgitamine, seda te juba mujal ei kogeda ei saa. Parimate toodete auhindade väljaselgitamisest, oksjonist ja loomulikult komplekti kuuluvast konkursijärgsest saunatamisest lihtsalt peab osa saama!“

Karmo Tüür Kadrina Hääl Õllel nr 8, taustal moosekandid Kadrina Kapellist.

Testimise auhindadeks on läbi aastate olnud Rakvere klaasikunstniku Riho Hüti kavandatud ja valmistatud unikaalsed klaasmedalid.

„Seda te juba mujal ei kogeda ei saa

Õlleguru Karmo Tüür kiidab Kadrina konkurssi

Õlle mekkimise kõrval on Kadrinas alati tähtis roll olnud kohalikel muusikuil ja tantsijail. Nii esitab selgi korral spetsiaalset õlledegusteerimise muusikat staažikas Kadrina Kapell Margus Laugesaare juhtimisel.

Lisaks on laval ka hinnatud lõõtsa- ja laulumees Kalev Pallon. Särtsakate vahepaladega astuvad lavale ka Kadrina tantsutüdrukud.

Õllemekkimise kõrvale on alati käinud ka kultuurikost, seekord on jäädvustatud laval olevad kõhu- ja mustlastantsijad trupist Alima.

Lisakas rahva arvamusele ja žürii omale selgub ka kauneima nimega humaleneste, pole välistatud ka parima väljanägemisega joogi väljavalimine värvi ja lõhna, aga mitte maitse! baasilt.

Medalite jagamise järel toimub testijate lõbus leiliõhtu Eesti esimese saunapealinna - Kadrina külasaunas ja saunamuuseumis, kus muuhulgas võetakse kokku ka Kadrinas sündinud ideest alguse saanud sauna-aastat 2023 ja tehakse plaane tulevikukski.

Alljärgnevalt meenutuseks galerii õlletestimise hetkedest läbi aastate.