Päeval liigub madalrõhuala Botnia lahelt lõuna–kagu suunas ja jõuab õhtuks Eesti kohale. Merelt tuleb sajupilvedele täiendust, mistõttu sajab pärastlõunal ja õhtul mitmel pool tihedat vihma ja lörtsi, mandri kesk- ja idaosas tuleb ka lund. Lääne- ja loodetuul muutub Eesti lääneservas tugevaks, mandril on enamasti mõõdukas ja puhub lõunakaarest. Teeolud on mitmel pool halvad! Õhutemperatuur on –1...+4, Lääne-Eesti saartel kuni +6 kraadi.

ILM AASTA TAGASI

23. novembril 2022 kõikus õhutemperatuur 1,6 (Sõrve) ja -9,0 kraadi (Jõgeva) vahel. 2 cm kõrgusel maapinnast mõõdeti Tallinn-Harku jaamas -2,4 kraadi. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Sõrves 13,1 m/s. Vihma sadas Kundas 5,3 mm.

Reede öösel liigub madalrõhkkond üle Eesti ja taandub päeval Pihkva taha. Ilm pöörab uuesti külmemaks. Öösel sajab mitmel pool tihedat lörtsi ja vihma, mandril ka lund, päeval peamiselt lund ja lörtsi, Lääne-Eesti saartel tuleb sekka ka vihma. Märjad teepinnad külmuvad ja muutuvad libedaks!

Nädalavahetusel jätkub külmema õhu sissevool ja madalrõhkkonna mõju vähehaaval taandub. Lund sajab nii laupäeval kui ka pühapäeval – laupäeval laialdasemalt, pühapäeval kohati ja peamiselt rannikualadel. Lumepilvede tootmisele aitab kaasa plusskraadides merevesi. Selgema taeva korral langeb õhutemperatuur nädalavahetusel paiguti kuni –15 kraadini ja madalamalegi.

Lähiaja perspektiivis pole talviste olude taandumist näha. Uuel nädalal valitseb mõõdukalt külm talveilm. Lund tuleb juurde ja lumevaip muutub päev-päevalt paksemaks. Nädala algus võib aga taas tuisuseks kujuneda, kui lõuna poolt peaks saabuma aktiivne tsüklon.