Teisipäeval (19.12) liigub Norra merelt järjest aktiivsemaks muutuv madalrõhkkond üle Skandinaavia Botnia lahe põhjatipu lähistele ja selle lõunaserv laieneb üle Läänemere ümbruse. Paks pilvemass laieneb üle Skandinaavia ja Läänemere. Pärast keskööd jõuab vihmasadu saartele ja laieneb hommikuks üle maa. Mitmel pool on udu. Edela- ja lõunatuul tõuseb hommikuks 7–12, puhanguti kuni 18, saartel ja rannikul kuni 23 m/s. Sooja on 0..+5°C.

Hommikupoolikul taandub vihmasadu esmalt saartelt ja taevas selgineb. Mandril on veel pilvine ja laialdaselt on vihmahooge. Keskpäeva paiku paraneb ilm ka mandri läänetiivas ja õhtupoolikul ka idapoolsetes maakondades ning ilm muutub kõikjal selgemaks. Tuul puhub edelast ja läänest 6–12, puhanguti kuni 18, saartel ja rannikul kuni 23 m/s, pärastlõunal annab tuul veidi järele. Õhutemperatuur on 4..7°C, pärastlõunal muutub ilm jahedamaks.

Ööl vastu kolmapäeva (20.12) taandub madalrõhkkond Valge mere poole ja selle järel on pilvi hõredalt ning ilm suurema sajuta, aga ikka väga tugeva tuulega. Edela- ja läänetuule iilid ulatuvad 15, põhjarannikul kuni 22 m/s. Õhutemperatuur kõigub kraadi-paari ulatuses 0°C ümber, rannikul püsib kindlalt plusspoolel. Päeval jõuab uus madalrõhulohk üle mere. Saartelt liigub vihmasadu mandrile ja läheb pärastlõunal üle lörtsiks. Edelatuule iilid on rannikul ennelõunal veel tugevad, õhtu poole tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on –1..+2, saartel kuni +4°C.

Neljapäeval (21.12) tuleb madalrõhuvööndi all sajuga, mis tuleb põhiliselt lörtsi ja lumena alla. Tuul on nõrk ja õhutemperatuur 0°C ümber, rannikul plusspoolel.

Reede (22.12) öösel liigub uus aktiivne madalrõhkkond üle Oslo Rootsi idarannikule ja selle idaservas tõuseb meie rannikuvetes kagutuul jõuliseks. Jõuab tihe lume- ja lörtsisadu, tuiskab. Hommikul sajab saartel sekka ka vihma. Õhutemperatuur on 0..–4, saartel ja läänerannikul 0..+3°C. Päeval tuleb madalrõhkkond Läänemere kohale ja jääb tasapisi rahulikumaks. Ennelõunal puhub meil veel jõuline kagutuul, pärastlõunal tuul nõrgeneb. Saartel ja läänerannikul sajab lörtsi ja vihma, mandri sisealadel põhiliselt lörtsi ja lund. Õhutemperatuur on –1..+1, saartel ja läänerannikul kuni +3°C.

Nädalavahetus

Laupäev (23.12) tuleb nõrgeneva madalrõhkkonna servas lume- ja lörtsihoogudega, öösel sajab rannikul sekka ka vihma. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur tiirleb 0°C ümbruses. Jõululaupäev on madalrõhuvööndi servas rahuliku ilmaga. Vahetevahel sajab lund ja lörtsi, aga sajuhulk on võrdlemisi väike. Õhutemperatuur on öösel –2..–7, rannikul 0°C lähedal, päeval 0..–5°C.

Jõulu esimesel pühal lisandub kerget lund, aga teeb ka tuisku, sest tänastel andmetel jõuab lõuna poolt Venemaa lääneserva uus madalrõhkkond ning tõstab põhjakaare tuule tugevamaks. Õhutemperatuur püsib miinuspoolel, on öösel –2..–7, rannikul 0°C lähedal, päeval 0..–5°C-ni.