Tänavu novembri hakul oli sauna-aasta humalaseks tähistamiseks Kadrina rahvamajas koos 70 õllefestivali osalejat, kes mekkisid, testisid, aga ka pilli mängisid ja tantsu lõid.

Kadrina Hää Õlu nr 9

Oma näoga festival

„Kadrinas toimuv on Eesti omanäoliseim õllehindamis-üritus, millest lihtsalt peab osa saama,“ nii on kiitnud saunaklubilasi Hää Õlle korraldamisel juhendanud politoloogist õllegurmaan Karmo Tüür.

Kadrina saunaklubi president Ülo Kais on aga vaimustus Eesti väikepruulikodade koostöötahtest, sest testimisele saadeti lausa 29 Eesti väikepruulikodade hääd ja erilist õlut.

Kadrina Hää Õlu nr 9

Õlle mekkimise kõrval on Kadrinas alati tähtis roll olnud kohalikel muusikuil ja tantsijail. Nii esitab selgi korral spetsiaalset õlledegusteerimise muusikat staažikas Kadrina Kapell Margus Laugesaare juhtimisel. Lisaks oli laval ka hinnatud lõõtsa- ja laulumees, mööblitisler Kalev Pallon. Särtsakate vahepaladega astusid lavale ka Kadrina tantsutüdrukud.

Tasavägise hindamises said kõrgemaid kohti Käbliku, Purtse, Lehe, Pühaste, Kalamaja, Pöide, ja Taako käsitööõlled.

Aasta teo kandidaat

Rahvaklassis krooniti võitjaks Brown Ale Purtse Pruulikojast ja friikide žürii poolt Cantognake Lehe pruulikojast.

Erilise maitse või kangusega niinimetatud friigiõlledest pälvis kõige enam tavarahvast hindajate punkte Cantognake Lehe pruulikojast. Friigižürii arvates oli parim aga Colours of Abundance Pühastelt.

Saunaklubilase Marko Pomerantsi eriauhinna ilusaima eestikeelse õlle nime eest pälvis Pihtla Sisekõne.

Kadrina Hää Õlu nr 9

Täpsema info ja žürii protokollid leiab huviline Kadrina Saunaklubi koduküljelt.

Sauna aasta viimane saunatamine on saunapealinnas 30. detsembril. Muuhulgas on kadrinlaste sauna-aasta toimetamised nomineeritud ka Lääne-Virumaa aasta teona.