Teeolud

Pärastlõunal on põhimaanteed peamiselt soolamärjad kuid Lääne- ja Ida-Virumaal sajab lund ja seal on teekatted lumised. Kõrvalmaanteedel ning muudel väiksematel teedel on jätkuvalt suur libeduse oht. Kirde-Eestis on teetemperatuurid miinuses aga mujal Eestis valdavalt plussis. Õhutemperatuur on -2..+5 kraadi.

Laupäeval (30.12) tuleb madalrõhkkond Skandinaaviast Eesti kohale. Aeg-ajalt sajab vihma ja lörtsi. Tuul on sisemaal võrdlemisi nõrk ja puhub lõunakaarest, päeva jooksul pöördub põhjakaarde ning Soome lahel tõuseb tugevaks. Õhutemperatuur on 0..+4°C piires. Õhtul alates Põhja-Eestist algab külmema õhu sissetung. Sadu muutub lumisemaks ja õhutemperatuur langeb miinuspoolele. Märjad teepinnad külmuvad ja muutuvad libedaks.

Pühapäeval (31.12) madalrõhkkond kaugeneb ja selle järel sajab kerget lund, öö hakul Lõuna-Eestis veel ka lörtsi ja vihma. Põhjakaare tuul on mõõdukas, Soome lahe ääres tugev. Õhutemperatuur langeb ja hommik on –2..–7°C-ga. Päeval on tõusva õhurõhu foonil üksikuid kergeid lumehooge. Põhjakaare tuul tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur pigem vähehaaval langeb ja õhtul on läänepoolsed maakonnad –5°C, ida pool –10°C ümber.

Uuel nädalal

Uue aasta (2024) öö on üksikute lumehoogudega ja talviselt külm – aastavahetusel on õhutemperatuur –6..–11, idapoolsetes maakondades kuni –15°C, kõledamaks muudab enesetunde ka tugevnev kagutuul. Päeval laieneb üle mere madalrõhkkonna serv ja avaldab tugevat survet ning kagutuul paisub tugevaks. Pärastlõunal jõuab saartele lumesadu ja teeb tuisku. Jätkub õhutemperatuuri langus.

Teisipäeval (2.01.2024) on madalrõhkkonna prognoositav trajektoor muutunud ning Läänemere lõunavete poole liikudes jääb Eesti selle külmemasse kirdeserva. Surve rõhuväljale on aga jõuline, mis tõstab meil idatuule väga valjuks. Lumehooge on kohati. Õhutemperatuur jääb saartelgi –10°C, mandril laialdaselt –15°C ümbrusse, idapoolsetes maakondades langeb alla –20°C.

Kolmapäeval (3.01) liigub madalrõhkkond Leedu poole ja selle põhjaservas sajab meil mõnes kohas kerget lund. Lisandub arktilist külma, õhutemperatuur langeb laialdaselt –15..–20°C-ni, idapoolsetes maakondades madalamalegi. Külma muudab eriti karmiks jõuline kirdetuul.

Neljapäeval (4.01) lisandub nõrgeneva madalrõhkkonna servast meile kerget lund. Kirde- ja põhjatuul tasapisi nõrgeneb. Ilm on ikka väga külm.