Pühapäeval (31.12) madalrõhkkond kaugeneb ja selle järel sajab hooti lund, öö hakul Lõuna-Eestis veel ka lörtsi ja vihma. Põhjakaare tuul on mõõdukas, Soome lahe ääres puhub tugev kirdetuul. Õhutemperatuur langeb ja hommik on -2..-8°C-ga. Teed on jäised ja libedad! Päeval on tõusva õhurõhu foonil üksikuid kergeid lumehooge põhiliselt rannikul. Põhjakaare tuul on sisemaal nõrgem, rannikul mõõdukas. Õhutemperatuur pigem vähehaaval langeb ja õhtul on läänepoolsed maakonnad -5°C, ida pool -10°C ümber.

Uus aasta

Uue aasta (2024) öösel sajab põhjarannikul kerget lund. Ilm on talviselt külm - aastavahetusel on õhutemperatuur -7..-10, idapoolsetes maakondades kuni -15°C-ni, Eesti põhjaservas ja ka saartel muudab kõledamaks tugevnev ida- ja kirdetuul. Päev on tõusva õhurõhu foonil põhjarannikul kerget lumehoogudega, sisemaal enamasti sajuta. Merele laienev madalrõhkkonna serv survestab rõhuvälja, mis tõstab ida- ja kirdetuult järjest tugevamaks ning see suurendab külmatunnet. Õhutemperatuur on -8..-13°C-ni, õhtuks langeb idapoolsetes maakondades alla -15°C.

Teisipäeval (2.01.2024) liigub lääne poolt uus madalrõhkkond üle Läänemere lõunavete itta ja selle põhjaserva mööda liikuvad lumepilved liiguvad üle Läti ja Leedu ning tänastel andmetel üle Eesti lõunapiiri ei ulatu. Küll aga jõuavad Soome lahe kohal arenevad lumepilved põhjarannikule. Euroopa põhjaaladel püsib võimsana kõrgrõhuala ja kahe rõhuala piirimail puhub meil vali ida- ja kirdetuul. Õhumass on arktiline ja temperatuur langeb saartel -10..15°C-ni, mandril -15..-20°C, idapoolsetes maakondades alla -20°C.

Kolmapäeval (3.01) õhuruumis olukord ei muutu - põhja pool püsib võimas arktilise õhuga kõrgrõhuala, lõuna poolt jätkub madalrõhkkonna surve. Ilm on suurema sajuta, vaid põhjarannikule jõuab Soome lahelt lumepilvi. Ilm on pakaseline - õhutemperatuur langeb -15..-20, sisemaal -25°C-ni, idapoolsetes maakondades võib veel madalamale langeda, päeval tõuseb temperatuur vaid mõni kraad kõrgemale. Kirdetuul on ikka võrdlemisi tugev ja muudab ilma veel kõledamaks.

Neljapäeval (4.01) ja reedel (5.01) kõrgrõhuala pisut nõrgeneb, aga jääb servaga Eesti kohale. Põhjarannikule lisandub lund, sisemaal on ilm jätkuvalt sajuta. Idakaare tuul nõrgeneb. Pakane püsib.