Teeolud 02.01

Varahommikul on põhi- ja tugimaanteedel teekatted lääne pool pigem kuivad, mujal Eestis sõidujälgede vahel kuivad, enamasti suuremal või vähemal määral lumised. Üle Eesti on teedel jäisemaid teelõike, kõrvalteedel on kinnisõidetud lund ja jääd. Temperatuur on tugevalt miinuses. Teed on paiguti libedad!

Kolmapäeval (3.01) õhuruumis olukord ei muutu – põhja pool püsib võimas arktilise õhuga kõrgrõhuala, lõuna poolt jätkub madalrõhkkonna surve. Ilm on suurema sajuta, vaid põhjarannikule jõuab Soome lahelt lumepilvi. Ilm on pakaseline – õhutemperatuur langeb –15..–20, sisemaal –25°C-ni, idapoolsetes maakondades võib veel madalamale langeda, päeval tõuseb temperatuur vaid mõni kraad kõrgemale. Kirdetuul on ikka võrdlemisi tugev, saartel ja läänerannikul 8–14 m/s, puhanguti kuni 19 m/s, muutes ilma veel kõledamaks.

Neljapäeval (4.01) on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati ajab rannikul vähest lund. Puhub valdavalt ida- ja kirdetuul 4–10, rannikul puhanguti 14, saartel kuni 17 m/s, õhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on –17..–25, Ida-Eestis kuni –27, saartel –13..–17°C.

Reedel (5.01) kõrgrõhuala pisut nõrgeneb, aga jääb servaga Eesti kohale. Põhjarannikule lisandub lund, sisemaal on ilm endiselt sajuta. Idakaare tuul nõrgeneb. Pakane püsib.