Päeval võib üle libiseva madalrõhulohu servast üksikuid nõrkasid sajuhooge tulla ning seda eelkõige Virumaal. Aga saabuvas soojemas õhumassis on niiskust kõikjal enam ning seetõttu ka madalaid pilvi ja udulaamu. Õhutemperatuur tõuseb 0°C ümbrusse, rannikul kraad-kolm plusspoolele. Jäite- ja libeduseoht on suur!

Kolmapäeval (10.01) saab üürikeseks mõjusamaks kõrgrõhuhari ja ilm on lõunani sajuta. Pärastlõunal läheneb loode poolt uus madalrõhulohk ning õhtul sajab Virumaal ja Peipsi ääres lörtsi. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel -4..+1°C-ni, päeval -2..+1°C piires, saartel on kuni +3°C.

Neljapäeval (11.01) liigub madalrõhkkond Karjalast Venemaa keskoblastite suunas ja selle lääneservas tõuseb meil loode- ja põhjaserv jõuliseks, ulatub päeval puhanguti 15, rannikul üle 20 m/s. Öösel sajab idapoolsetes maakondades lörtsi ja vihma, vastu hommikut läheb sadu üle lumeks. Pärast südaööd tungib sisse arktiline külm õhumass. Õhutemperatuuri on öö hakul plusspoolel, hommikuks langeb 0..-4°C-ni, saartel rannikul on veel veidi üle 0°C. Teepinnad külmuvad ja muutuvad jäiseks ning libedaks! Päeval sajab hooti lund ja tuiskab. Jätkub kiire õhutemperatuuri langus -3..-8°C-ni.

Reedel (12.01) on suuremal osal ülekaalus kõrgema rõhuga vöönd. Öösel tuul nõrgeneb ja õhutemperatuur langeb -8..-13°C-ni, kohati alla -15°C. Päeval jõuab Läänemerele madalrõhulohk ja selle lumepilvi jõuab ka saartele. Tuul pöördub järk-järgult lõunakaarde. Õhutemperatuuri on -5°C-st saartel -7..-12°C-ni mandril.