Pühapäeval (14.01) liigub madalrõhkkond Läti kohale ja selle servas sajab meil kerget lund eelkõige saartel ja Lõuna-Eestis. Öösel teeb ka tuisku, sest tuul on tugev, puhub lõunast ja kagust, päeval tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel saartel -3..-9°C, mandril -10..-15, kohati kuni -18°C, päeval tõuseb Lääne-Eestis -5..-10°C-ni, Eesti idaservas jääb kraad-kaks alla -10°C.

Uus nädal

Esmaspäeval (15.01) jääb madalrõhkkond Balti riikide kohal. Aeg-ajalt sajab lund. Tuul puhub lõunakaarest, päeval pöördub põhjakaarde ja tugevneb eelkõige Lääne-Eesti rannikualadel. Õhutemperatuur on -5..-10, öösel idapoolsetes maakondades kuni -13°C.

Teisipäeval (16.01) eemaldub madalrõhkkond Venemaale ja selle järel on meil tõusva õhurõhu foonil siin-seal kergeid lumehooge. Tuul pöördub läänekaarde, tugevamad puhangud päevaks vaibuvad. Õhutemperatuur on öö hakul -7..-12°C, hommikuks langeb sel -10..-15°C, mandri sisealadel paar-kolm kraadi madalamalegi, päeval tõuseb Lääne-Eestis -5..-10°C-ni, ida pool jääb paar kraadi alla -10°C.

Kolmapäeval (17.01) jõuab Läänemere õhuruumi uus madalrõhkkond, mis võib aktiivne olla ning taas lõuna- ja kagutuule tugevaks tõsta. Öösel sajab kohati kerget lund, hommikul muutub sadu laialdasemaks ja päeval tihedaks. Õhutemperatuur on öö hakul -15°C ümber, põhja pool -20°C lähedal, saartel ja Lõuna-Eestis võib olla -10°C piirimail, rannikul jääb -10 piirist kõrgemale, päeval tõuseb -2..-7°C-ni, saarte rannikul 0°C lähedale.

Jaga
Kommentaarid