Teeolud 29.01.2024

Varahommikul on teekatted Eesti põhi- ja tugimaanteedel soolamärjad või soolaniisked, kõrvalmaanteedel ja muudel väiksematel teedel võib esineda jääd ja libedust. Teetemperatuur on kõikjal 0 lähedal kuid valdavalt miinuspoolel ja õhutemperatuurid jäävad 0..+3 kraadi vahele. Hommikul võib teedel esineda härmatist ja libeduse oht püsib.

Täna päeval on sajuta ilm aga hilisõhtul võib Põhja-Eestis vihma sadada. Päeval ja õhtul on õhutemperatuur 1..5 kraadi ning puhub tuul mis ulatub puhanguti 17 ja saartel ning rannikul 21 m/s.

Ööl vastu teisipäeva (30.01) on pilves ilm. Kohati sajab vihma ja lörtsi, vastu hommikut võib sekka tulla ka jäävihma. On jäiteoht. Puhub läänekaare tuul 3-8, enne keskööd puhanguti 12 m/s, vastu hommikut muutliku suunaga tuul 1-5 m/s. Õhutemperatuur on -2..+2°C. Päeval on pilves selgimistega ilm, sadu jätkub. On jäiteoht. Tuul pöördub lõunasse ja kagusse 2-8 m/s. Õhutemperatuur on -1..+2°C.

Kolmapäeval (31.01) laieneb üle Skandinaavia ja Läänemere madalrõhkkonna serv ning toob põhiliselt lörtsi ja vihma, kohati võib sekka tulla ka jäävihma. On jäiteoht. Lõunakaare tuul tõuseb tugevaks, rannikul puhanguti 13 m/s ja saabub taas soojem õhumass. Õhutemperatuur on öösel -2..+2°C. Päeval sadu jätkub. Puhub lõuna- ja edelatuul 5-12, rannikul puhanguti 15, õhtul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 0..4°C.