Uus nädal

Esmaspäeval (12.02) püsib Soome ja Skandinaavia kohal külm kõrgrõhuala. Samal ajal liigub madalrõhkkond Poolast Gotlandi lähistele ja selle idaserva mööda lisandub Balti riikidesse soojemat õhku. Kahe rõhuala piirimail puhub meil tugev ida- ja kirdetuul. Jõuab sadu, mis algab lume ja lörtsina ning läheb üle vihmaks, sekka tuleb jäävihma. Jäite tõttu on libeduseoht väga suur! Õhutemperatuur on öösel -2..-8°C, päeval -1..-6°C, Liivi lahe ümbruses ja Eesti lõunapiiril alates tõuseb 0°C lähedale.

Teisipäeval (13.02) püsib vastasseis Põhja-Euroopat ja Loode-Venemaad katva külma kõrgrõhuala ja lõunapoolse madalrõhuala vahel. Siin-seal sajab lörtsi ja vihma. Puhub tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2..-8°C ümber, päeval tõuseb 0..-6°C-ni.

Kolmapäeval (14.02) jääb Eesti läänepoolse madalrõhuala serva. Kohati sajab veidi lörtsi ja vihma. Tuul puhub kagust ja päeva peale nõrgeneb. Õhutemperatuur on -3..+2°C.

Neljapäeval (15.02) jääb madalrõhuala idaserv Eestit katma. Sajab lörtsi, ida pool ka lund. Kagutuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -1..-6°C, päeval -3..+3°C.

Reedel (16.02) sajab lund ja lörtsi. Puhub tugev kagu- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel -4..+1°C, päeval -2..+3°C.

Jaga
Kommentaarid