Palume linnakodanikke jälgida ilmateadet ja käituda liiklemisel talvetingimustele sobivalt. Jalakäijatel tuleks veenduda jalanõude sobivustes talvetingimustega ja enne ülekäigurajale astumist veenduda, et sõidukid jõuaksid peatuda, sest libedus võib pikendada sõidukite pidurdusteekonda,“ hoiatas Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

Kolmapäeval (14.02) liigub madalrõhkkond Botnia lahe kohale ja hääbub. Venemaa põhjaaladel püsib võimsana kõrgrõhuala. Kahe rõhuala vastasseisu tõttu püsib öösel kagutuul tugevana, hommikuks pöördub lõunakaarde ja nõrgeneb. Sajab lund ja lörtsi, päeval Lääne-Eestis ka vihma. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -1..+1, ida pool -1..-5, Virumaal kuni -9°C, päeval Lääne-Eestis 0..+3, ida pool -1..-5°C, Virumaal kuni -7°C.

Neljapäeval (15.02) suureneb taas vastasseis üle Skandinaavia laieneva madalrõhkkonna ja idapoolse kõrgrõhuala vahel. Mõnes kohas sajab veidi lund ja lörtsi, saartel ka vihma. Pärastlõunaks jõuab saartele tihedam sadu lume ja lörtsina ning laieneb õhtul üle mandri. Kagutuul tugevneb uuesti. Õhutemperatuur on mandril öösel -1..-5, ida pool kuni -9°C, päeval 0..-5°C, saartel on ööpäevaringselt -1..+1°C.

Reedel (16.02) liigub üle Eesti madalrõhulohk. Sajab lund ja lörtsi, Lääne- ja Lõuna-Eestis ka vihma. Tuul on öösel tugev, puhub kagust, päeval üürikeseks nõrgeneb, õhtul algab looderannikult alates kirdetuule tõus. Õhutemperatuur on öösel -1..-7°C, Virumaal võib -10°C lähedale langeda, päeval on -1..+2°C, Virumaal -1..-4°C.