Teeolud

Varahommikul on põhi- ja tugimaanteed peamiselt kuivad või niisked. Temperatuurid on miinuspoolel. Saaremaal sajab lörtsi ja lund, seal on jäiteoht.

Kõrvalteedel on sõidutingimused halvemad jää ja jäätunud roobaste tõttu.

Ilmaprognoosi kohaselt sajab päeval peamiselt saartel ja Lõuna-Eestis lund ja lörtsi ning võimalik ka jäävihm. Temperatuur kõigub päeval 0°C lähedal. Lõuna-Eesti teedel on libeduseoht.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele:

Ole tähelepanelik! Ka väikesed temperatuurimuutused 0-kraadi ümber võivad tekitada liiklusoludes suuri muutusi.

Kolmapäeval (21.02) jõuab Skandinaavia lõunaossa uus madalrõhkkond ja avaldab survet Läänemere ümbrusele. Öö on veel sajuta ja rahulik õhutemperatuuriga 0..-5°C, Virumaal ja Peipsi ääres võib paar-kolm kraadi madalamale langeda. Päeval jõuab saartele, õhtu poole ka mandrile lume- ja lörtsipilvi, pärastlõunal muutub saartel sadu vesisemaks. Lõuna- ja kagutuul tugevneb. Õhutemperatuur tõuseb 0..+2°C-ni, Virumaal ja Peipsi ääres on 0..-2°C.

Neljapäeval (22.02) jõuab Atlandilt uus madalrõhkkond Norra merele ja mitmeosaline madalrõhuala katab nii Lääne-Euroopa kui Skandinaavia ja laieneb ka üle Läänemere. Sademeid on öösel Lääne-Eestis lörtsi ja vihmana, ida pool sajab lund ja lörtsi, aga hommikul muutub sealgi sadu vesiseks. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis 0..+2°C, ida pool 0..-2°C. Päeval katab Eestit soe õhumass. Siin-seal sajab vihma. Õhutemperatuur tõuseb +1..+4°C-ni. Kagu- ja lõunatuul on kogu ööpäeva võrdlemisi tugev.

Reedel (23.02) madalrõhkkonna surve veelgi suureneb ja kagutuul tõuseb väga tugevaks. Öösel on üksikuid sajuhooge, päeval sajab aeg-ajalt tihedat vihma. Õhutemperatuur on öösel 0..+4°C, päeval +2..+6°C.