Pühapäeva päeval eemaldub madalrõhuala Eesti kohalt aegamisi kagusse Pihkva taha. Ilm on pilves. Sajab lörtsi ja lund, Lõuna-Eestis ka vihma, põhja poolt alates läheb sadu kõikjal üle lumeks, tuiskab. Tihedam on lumesadu ja tuisk Põhja-Eestis. Õhtul sadu Lääne-Eestis hõreneb. Tuul pöördub kõikjal järk-järgult kirdesse ja põhja ning tugevneb 5-11, puhanguti kuni 17, saartel ja rannikul 11-17, puhanguti kuni 23 m/s. Õhutemperatuur on ennelõunal Põhja-Eestis -1..+2, Lõuna-Eestis +2..+6, õhtuks langeb 0..-4°C-ni. Põhja poolt alates suureneb teedel libeduseoht!

Lumeolud

„Mudelarvutused näitavad pühapäevaks (17.03) enim lund Põhja- ja Kirde-Eestisse,“ kirjutab sünoptik Kairo Kiitsak sotsiaalmeedias. „Maksimaalsed kogused jäävad praegustes mudeljooksudes 7-15 cm vahele, aga need uute arvutustega pidevalt muutuvad.“

Sünoptiku sõnutsi hakkab põhjarannikult alates ka tuiskama, sest kirde- ja põhjatuul muutub väga jõuliseks. Külm õhumass tungib lõuna suunas. „Põhja poolt alates langeb õhutemperatuur päeva jooksul alla 0 kraadi ja õhtuks on juba pea kõikjal miinuspoolel. Suureneb libeduseoht! Liiklustingimused halvenevad! Tasub oma nädalavahetuse sõidud hoolikalt läbi mõelda,“ hoiatab Kiitsak.