23.05.2024, 18:07
„Leedu ja Läti kanaliha ei pea vältima.“ Professor Roasto selgitab, kui ohtlik kampülobakter tegelikult on
(14)Kolmapäeval levinud teade Triin Tedersoo doktoritöö leiust, mille kohaselt Läti ja Leedu linnuliha sisaldab antibiootikumidele resistentseid kampülobaktereid, ei tähenda eksperdi sõnul, et lõunanaabrite toodetud linnuliha tuleks vältida. Küll aga tuleb bakteriohust teadlik olla ja ohutusmeetmeid rakendada.
FOTO: | Õhtuleht
„Tedersoo doktoritööga seonduvad linnuliha analüüsid tehti perioodil 2018-2019. Meeldiv on tõdeda, et viimastel aastatel Leedu ja Läti päritolu linnuliha saastumine kampülobakteritega olnud märkimisväärselt madalam, mis tähendab ka paremat toiduohutuse taset,“ kommenteerib Eesti Maaülikooli biomeditsiini ja toiduohutuse professor Mati Roasto, kes antud tööd ka juhendas.
Oled juba tellija?