Mõnes mõttes on Nespresso masin muutnud revolutsiooniliselt meie kohvijoomise viisi. See pakub espressomasina täpsust ja kiirust, kuid samas ei ole vaja osta kallist seadet. Suurema osa tööst teeb tootja, vaja on vaid aparaat sisse lülitada ja kapsel sisse panna.

Kapslikohvimasinad on taskukohased ja neid on uskumatult lihtne kasutada. Need valmistavad jooke, mis on lähedased espressole, sest need rakendavad sarnast survemeetodit, surudes kuuma vett läbi väikese augu kapsli ülaosas.

Kui teil on vähe aega ja soovite kreemiga kohvi, on see suurepärane valik. Kuigi on tõsi, et Nespresso masinad ei vasta päris täpselt barista tasemel masinatele, pakuvad need taskukohast võimalust kodus maitsva kohvi joomiseks.

Kuigi enamik suuremaid kohvifirmasid valmistavad kapslimasinaid, pakuvad paljud väiksemad röstikojad nüüd ka kapsleid. Valik on suur: saadaval on kõik alates tumeda röstiga maitsestatud kohvist kuni spetsiaalse Panama Geisha kvaliteedini. Nespresso masinat eristab see, et kohvi saab hõlpsasti vahetada.

Espressomasinad

Enamik kohvikutes pakutavatest kohvidest on espressod. Olenemata sellest, kas tellite flat white’i või jäälate, on enamik populaarsematest kohvijookidest espresso baasil. Võib väita, et kohvikukultuur, nagu me seda teame, tekkis tänu espressokohvi populaarsuse tõusule.

Selle iseloomulikku rikkalikku, viskoosset kohvi on raske segi ajada ja seda on veelgi raskem teiste meetoditega jäljendada. Espressomasinad on mõeldud kiireks ja suurte koguste töötlemiseks.

Sellest hoolimata on need muutunud üha populaarsemaks ka kodus ja enamik suuremaid tootjaid valmistab nüüd väiksemaid masinaid, mis on mõeldud kodukasutuseks.

Oma erilise otstarbe ja kallite komponentide tõttu on espressomasinad üldiselt väga kallid. Kui kaubanduslikud masinad suudavad kasutada 9 bar rõhku, siis enamik kodumasinaid seda ei suuda. Samuti on kaubanduslikel masinatel võimsad auruvardad, mis suudavad piima väga täpselt õhutada ja kuumutada.

Kuigi paljud kodumasinad pakuvad seda, on neil raske teha sellist tekstuurset mikrovahtu, mida kohvikust saab. Teine kaalutlus on see, et espressomasinad vajavad jahvatajat ja tamperit. Espressomasinad nõuavad peenelt jahvatatud kohvi – jahvatajad, mis seda suudavad, on samuti kallid.

Kuigi oleks tõeline luksus, kui kodus saaks espressot juua, on reaalsus see, et oma lemmikkohviku vahustatud cappuccino’t on raske jäljendada ilma suuri kulutusi tegemata.

Filtrikohvimasinad

Automaatsed filtrimasinad on populaarsed nii kodus kui ka kohvikutes. Need on eriti head suure koguse kohvi valmistamiseks, kuigi kohv valmib suhteliselt aeglaselt.

Sõltuvalt masinast on neil sageli termokannud või soojendusplaadid, mis suudavad kohvi paar tundi kuumana hoida. Kodumasinad on tavaliselt väiksemad ja sobivad kohvi valmistamiseks 2–6 inimesele. Need sobivad ideaalselt kohvi valmistamiseks hommikuti kogu perele või kohvi joomiseks sõpradega.

Filtrimasinad on hädavajalikud pruulijad, mis valavad kuuma vett üle kohvikihi. Keedetud jook liigub läbi filtri allolevasse anumasse. Filtri ülesanne on takistada kohvipaksu läbipääsu koos pruulitud joogiga, samuti filtreerib see osa kohviõlidest välja ja annab joogile selguse.

Filtreid on mitmesuguseid, näiteks metallist, riidest või paberist, millest viimane on kõige populaarsem. Kuigi paberfiltrid on üldiselt mõistliku hinnaga, tuleb neid siiski regulaarselt osta. See võib olla masendav, kui teie kohalikus kohvipoes ei ole teie masinale sobivaid filtreid saadaval.

Filtrimasinate valmistatav kohv erineb väga palju espressost. See on palju vähem happeline ja intensiivne. Filtrimasinad sobivad eriti hästi kergemate ja puuviljasemate kohvide valmistamiseks. Pole üllatav, et see tähendab, et kõigile kohvijoojatele ei meeldi filtrikohvi maitse. Soovitame seda proovida kohvipoes ja alles seejärel otsustada.

Kuna filtrimasinad ei kasuta survet, on nende kohvivalmistamise protsess palju aeglasem ja võtab tavaliselt aega kolm kuni kaheksa minutit. Kui olete kannatlikumad ja eelistate tassi kohvi, millel on rohkem selgust ja vähem lööki, võib filtrimasin olla teie jaoks ideaalne.

Lõpetuseks

Kunagi varem ei ole olnud rohkem võimalusi, kuidas kodus head tassi kohvi valmistada. Kuna nii paljud ettevõtted müüvad baristamasinaid ja kapselmudeleid, nagu Nespresso masinad, võib olla raske otsustada, mis teile kõige paremini sobiks.

Kui otsite espressoga sarnast, lihtsat võimalust, on Nespresso masinad suurepärane valik. Alternatiivina sobib filtrimasin suurepäraselt, et juua pere või sõpradega madala intensiivsusega kohvi kruusidest. Kuigi espresso on suurepärane, arvame, et seda on kodus keeruline ja kallis valmistada. Loodame, et see juhend inspireeris teid neid meetodeid proovima ja ise otsustama.

Jaga
Kommentaarid