„Mälumäng on väga populaarne,“ sõnab teine.

„Mängime ikka pidevalt,“ vastati küsimusele, kas mälumängus pannakse proovile sageli või on see esimene kord. „Tema, tema, tema – need on kõik püsimängijad.“

Kokku oli Maalehe mälumängule registreerunud 10 võistkonda, nende hulgas ka pimedate võistkond, ja loomulikult panime välja ka oma tiimi.

Et kõik oleks aus, palusime küsimused koostada oma ala professionaalidel Nuti Grupist. Mälumängu viis läbi Ants Siim. Kokku oli 30 küsimust, mis jaotatud kolme ossa. Iga kümne küsimuse järel oli võimalik veidi jalga sirutada ja teha vahekokkuvõtteid.

Maalehte esindas võistkond koosseisus toimetaja Tiina Reinart, peatoimetaja asetäitja Bianca Mikovitš, turundusjuht Liisi Sepp ja Tiina sõbrad Sigrid ja Tõnu. Viimases voorus vahetas Bianca välja fotograaf Anni Õnneleid. Võistkondades oli lubatud viis liiget, aga näiteks viimasel minutil saabunud tiim Orvukesed koosnes vaid kahest härrasmehest. Neile pidime kõrvatoast ühe laua juurdegi tooma. Paar minutit pärast kuut võis mäng alata ning Drinkgeldi baar sai ajude ragistamist täis.

Esmakordse mälumängijana tundusid mulle küsimused pealtnäha päris krõbedad. Kuna tegemist oli Maalehe mälumänguga Tartus, siis leidus neist küsimusi mõlemast. Näiteks, mis aastal sai Ekspress Grupp Maalehe suurosanikuks, mitu kilogrammi piima andis rekordlehm Kuubas 1970ndatel või mille mõtles Tartu linnale välja Maalehe endine peatoimetaja.

Oli näha, et küsimused olid aktuaalsed, kuna üks küsimus oli ka inspireeritud Maalehe värskest uudisest, aga ka käimasolevast jalgpalli EM-ist. Põnevust lisasid ka pildi- ja heliküsimused. Parajad pähklid oli autonduse, USA osariikide ja rahvusparkide teemalised küsimused, aga ka vana rooma jumalanna ja hobusepildiga automargi tuvastamisel oli õhus kuulda ajude raginat. Ka muusikaküsimused – kes laulab, mis bänd – olid toredad.

Oli küsimusi, mille puhul teadsime õiget vastust kohe ja kindlalt, oli ka neid, kus pakkusime huupi või üritasime loogikat kasutada. Põnev oli kuulata õigeid vastuseid: rõõmustasime, kui olime õigesti vastanud, haarasime kahjurõõmsalt peast, kui olime õiget varianti küll arutanud, kuid mitte vastuseks kirjutanud. Oli ka selliseid, mille puhul üllatus oli suur. Õppisime palju – nii mälumängu kui iseenda kohta. „Mina rohkem ei osale,“ sõnas Bianca rõõmsalt. Eks võistlus professionaalidega ehmatas tõesti tibake ära.

Maalehe tiim pakkus mälumänguritele kena konkurentsi, kui teise vooru järel olime jõudnud endalegi üllatusena teisele positsioonile. Lõpptulemusena viisakas 6. koht.

„Mäng oli väga tasavägine – põnevust kuni lõpuni,“ sõnas mängu läbiviija Ants Siim. „Ei olnud viimase minutini selge, kes võidab ja pingereas vahed vaid poolepunktised.“

Lõppseis

1. koht Ühing – 40,1 punkti (60 võimalikust)

2. koht Suured teod – 40 punkti

3. koht Kuke talu – 38,5 punkti

4. koht Helesinine vagun – 38 punkti

5. koht Cremex – 37,1 punkti

6. koht Maaleht – 36,5 punkti

7. koht Tiim mardikas – 34,5 punkti

8. koht Orvud – 34 punkti

9. koht Leek – 28,5 punkti

10. koht Lõuna-Eesti pimedate ühing – 21,5 punkti

Esikolmikule pani auhinnad välja Maaleht ja võitja sai endale ka Drinkgeldi kinkekaardid. Nutiristsõnade aastatellimuse sai võistkond, kes jäi nn keskmisele ehk 5. kohale.

Suur-suur tänu kõigile mälumängijatele ja Nuti Grupile korraldamise eest!