Suuremat sadu ennustatakse homseks, mil sünoptik Kairo Kiitsaku sõnul arenevad võimsad rünksajupilved, põhjustades tugevat vihma, äikest ja kohati rahet, mille läbimõõt võib ulatuda üle kahe sentimeetri.

Sademete tõenäosus 10. augustil.

Pühapäeval (11.08) suunab Põhjamerelt Lõuna-Skandinaaviasse laienev kõrgrõhuhari madalrõhkkonna liikuma üle Soome itta. Eesti jääb selle lõunaserva. Sajab hoovihma, on äikest. Tihedamalt ja tugevamad on sajuhood öö hakul ja pärastlõunal. Jätkuvalt jäävad tugevamad vihmahood mandril Valga-Kunda joonest lääne poole ja lisandumas on veel 20-50 mm vihmavett. Edela- ja läänetuul on tugev, saartel ja looderannikul pöördub pärastlõunal loodesse ja tugevneb taas puhanguti kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9..14, rannikul kuni 17°C, päeval 17..20°C.

Hoiatused

10.08 liiguvad intensiivsed vihmad üle Eesti ida suunas, ennelõunal jõuab tihe sajuvöönd Ida-Eesti kohale, on äikeseoht.

10.08 pärastlõunal sajab mitmel pool tugevat hoovihma, on äikest.Orienteeruv akumuleerunud sajuhulk 10.08 õhtuks on Kunda-Valga joonest lääne pool kuni 25, kohati kuni 35 mm.

10.08 hommikul tugevneb saartel ja läänerannikul, ennelõunal ka mandril edela- ja läänetuul puhanguti kuni 17, saartel ja rannikul 20 m/s, äikesepilvede all on võimalikud veelgi tugevamaid tuuleiilid.

11.08 öö hakul ja öösel intensiivsed äikesevihmad jätkuvad ja Kunda-Valga joonest lääne on oodata samaväärse sajuhulga lisandumist (25..35, kohati võimalik kuni 45 mm).

Tallinn

Pealinnas on nädalavahetusel ilm pilves ja sajab hoovihma, laupäeval rohkem ja pühapäeval vähem. Sooja tuleb 18 kuni 19 kraadi. Laupäeval puhub läänetuul kuni 7 m/s, pühapäeval lääne- ja loodetuul kuni 6 m/s. On äikeseoht.

Tartu

Tartuski on nädalavahetusel ilm pilves ja hoovihmadega. Termomeeter püüab kinni 18-20 kraadi. Laupäev puhub läänetuul kuni 8 m/s, pühapäeval lääne- ja loodetuul kuni 6 m/s. On äikeseoht.

Jõhvi

Ka Jõhvis on terve nädalavahetuse ilm pilves, laupäev sajab nõrka vihma, pühapäev on suhteliselt kuiv. Sooja on 19 kuni 20 kraadi. Mõlemal päeval puhub edela- ja läänetuul kuni 6 m/s. Võib tulla äikest.

Kuressaare

Kuressaares on ilm vähese ja vahelduva pilvisusega, võib sadada nõrka vihma. Temperatuur kerkib mõlemal päeval 19 kraadini. Laupäev puhub läänetuul kuni 9 m/s, pühapäeval lääne- ja loodetuul kuni 8 m/s. On äikeseoht.

Võru

Võrus on terve nädalavahetuse pilves ilm, laupäeval sajab veidi vihma, pühapäeval rohkem. Temperatuur on laupäeval 20 kraadi, pühapäeval langeb aga 17 kraadini. Puhub valdavalt läänetuul kuni 7 m/s. On äikeseoht.

Pärnu

Pärnus on laupäeval ilm pilves ja tugevate sajuhoogudega. Sooja tuleb kuni 20 kraadi ning puhub läänetuul kuni 8 m/s. Pühapäeval on sajuhooge rohkem, sooja on 18 kraadi. Puhub loodetuul kuni 6 m/s. On äikeseoht.

Tallinna lennujaam

Lennujaamas on täna kuni 21 kraadi sooja, ilm on pilves, sajab hoovihma ja on äikest. Puhub muutliku suunaga tuul kuni 16 m/s.

Jaga
Kommentaarid