Naabritega tekkis suusõnaline konflikt minu kuuri pärast. Naaber ütles, et seda kuuri ei oleks üldse tohtinud sellise koha peale ehitada, kuna see varjab nende vaadet pargile. Kuur on maanteepoolsest äärest 2,5 m ja õuealalt 2 m kõrge. Ka on naabrid nende krundil ehitustööde käigus üht piirikupitsat liigutanud teise koha peale ja teine piirikupits on kadunud. 

Tookord, kui minu kuuri ehitustööd olid lõpetatud, kontrollis valla ehituse peaspetsialist kõik üle. Mõlemad piirikupitsad olid omal kohal ja kuur oli nõuetekohaselt, korrektselt ehitatud. Nüüd aga naaber väidab, et minu kuur on ehitatud laiem ja pikem ning seega ulatub pisut tema krundile.

Naaber pakkus sellist lahendust, et tehku mina oma kuur madalamaks, tema teeb siis oma aia vana aia koha peale ja ühtlasi avaneb ka vaade pargi rohelusele. Kui ma sellega nõus ei ole, pean oma kuurist pikuti osa eemaldama. Elame mõlemad muinsuskaitse tsoonis, aga naaber väidab, et niikuinii saan loa kuuri madalamaks tegemiseks. Mina pole sellise lahendusega kohe kindlasti nõus.

Olen väga mures ja abi ei ole kuskilt saanud, isegi vallast mitte.

Kas te oskate sellesse loosse selgust tuua või anda mulle nõu, kuidas ma peaksin edasi tegutsema nii, et ei peaks nüüd viis aastat hiljem seda kuuri lammutama hakkama, küsib Maalehe lugeja.

Vastab notar Priidu Pärna: