Nelsonid on küll mõmmikuga juba täitsa harjunud, kuid sooviksid siiski, et ei peaks temaga elamist jagama. Nad tahaksid aga, et karu teisaldamine käiks „humaanselt“.

Loomapäästega tegelevatel ametnikel käib hetkel plaani pidamine, kuidas see käia võiks. Praegu jälgivad nad karu eluviisi kaamerate abil ja plaanivad sulgeda ligipääsu keldrile ajal, mil karu seal hetkel ei viibi.

Baribalide ehk mustade karude arv Californias on viimase kahe aastakümne jooksul kasvanud ning neid võib tihti näha sealsetes mägistes piirkondades, mille alla kuulub ka Sierra Madre ümbrus. Inimeste lähedale meelitavad karusid prügikastid, kust nad süüa otsivad, juhul kui looduses taimi, putukaid jm karude söögipalu vähe on.

Linnas, kus Nelsonid elavad, tekitavad mõmmikud järjest rohkem probleeme. Nad tungivad sisse majadesse ja autodesse, nutikamad neist on õppinud isegi uksi avama.

2020. aastal nähti Sierra Madres baribale umbes 100 korral, kuid nad ei murdnud kuhugi sisse. 2023. aastal registreeriti aga juba 380 karuga kohtumist, sealhulgas tegid mõmmikud pahandust 50 korral. Ühel juhul kolis loom asustamata majja ja sattus „tüütute naabrite“ otsa, kes linnale kaebusi hakkasid esitama.

Nagu ka meil, käib California inimeste seas tõsine debatt: kas karudel tuleks lasta rahulikult tegutseda, on nad ju osake loodusest, või tuleks loomad turvalisuse huvides siiski inimeste asualadelt minema ajada.