Brüsseli II Euroopa Koolis, kus õpib ligi 80 eesti last, toimus koolipäeva alguses eesti keele õpetajate eestvedamisel Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamiseks lühike tseremoonia. Selle käigus heisati Eesti lipp, kohalolnud eestlastest koolilapsed ja kümmekond lapsevanemat laulsid hümni ning europarlamendi saadik Ivari Padar pidas lühikese tervituskõne.

Kohalike eestlaste jaoks oli suurim pidu juba pühapäeval, kui Eesti saatkond Belgias võõrustas kõiki soovijaid. Nelja tunni jooksul käis kohal umbes 200 inimest, kellele pakuti suupisteid ja keelekastet ning kes said nautida erinevaid esinejaid. Üles astusid kohalike eestlaste segakoor BEENE, mudilaste tantsurühm, viiulitüdruk Anette Viktoria Kuuskman ja kitarrist Heikki Mätlik. Elevust tekitas Genti ooperiteatri laulja Toomas Mürgi improviseeritud esinemine ja seltskonnatantsud.

Aastapäevapidustuste ja kultuuripealinna projektiga seoses avati teisipäeval Istanbuli Brüsseli-esinduses Türgi arhitektuurinäitus, mida peaks mõne aja pärast saama näha ka Tallinnas. Eesti ja Türgi saatkonna, kultuuriministeeriumi ja Tallinna linna toel korraldatud üritusel osales ka Istanbuli linnapea ning Heiki Mätlik mängis seal türgi kitarrimuusikat.

Kolmapäeva õhtul kogunevad paljud eestlased omakeskis pidupäeva tähistama ja võimalusel Eesti televisiooni jälgima, suurema kokkusaamise korraldavad akadeemiliste organisatsioonide – korporatsioonide ja üliõpilasseltside - vilistlased.

Vaata veel fotosid Eesti Vabariigi 92. sünnipäeva tähistamisest Brüsselis siit.