Et küpsetis üleliia magus ei saaks, võiks kihtide vahel kasutada hapukamat-mõrkjamat moosi, hästi sobib näiteks kodune pohla-, jõhvika- või pihlakamoos. Maasikamoos on ehk liialt magus, mustasõstra ja mustikamoos aga „määrivad“ kooki ning tulemus pole kuigi esteetiline.

 u 1,5 kg u 700g
või350 g 175 g
suhkur350 g 175 g
jahu350 g 175 g
munad 9 tk 4,5 tk
šokolaad400 g200 g
moos600 g 300 g

vaniljet, näputäis soola

Toasoe või, vanilje, sool ja suhkur vahustada. Vahustatud massile lisada vähehaaval munad, samal ajal edasi vahustades. Munad võiksid olla toasoojad, sest külm muna muudab või tükiliseks. Munad võib ka eraldi vahtu lüüa, kuid vahustatud võile tuleb nad ikkagi lisada vähehaaval. Viimasena segada ettevaatlikult juurde jahu, et taignasse ei jääks jahutükke tuleks selleks kasutada visplit. Mitte enam tugevalt vahustada, see nullib kogu eelneva töö ja tulemus ei jää õhuline.

Küpsetusplaat määrida võiga (võib küpsetada ka küpsetuspaberil) ning palettnoaga määrida taigen laiali. Suurest kogusest saab neli plaaditäit (mõõtudega 40x35 cm), väikesest kogusest kaks plaaditäit.

Küpsetada umbes +210º C juures kuldse värvuseni. Mitte lasta pruuniks, siis on raske kätte saada, kuna muutub rabedaks.

Kui moos sisaldab seemneid ja kesti, tuleks see eelnevalt purustada kas saumikseriga või veel parem, ajada läbi söela.

Suure koguse puhul pole vaja pooleks lõigata, kuna kihte tuleb neli. Väikese koguse juures lõigata küpsenud põhi pooleks. Põhi asetada alusele või kandikule, määrida palettnoaga ühtlase kihina peale moos ja kohe panna peale ja järgmine kiht. St kihid laotakse ülestikku moosiga vaheldumisi soojalt. Nii imbub moos paremini kihtide vahele, kook saab tihke ja mahlane. Enne kui uus taignakogus plaadile määrida, oleks hea, kui see jahtuks. Soojale plaadile on tainast ebamugav laiali määrida.

Viimane kiht jääb moosita. Sinna tuleb šokolaadikiht. Šokolaad sulatada vesivannil ja määrida (kasutades palettnuga) ühtlaselt veel veidi soojale koogile. Soovi korral võib peale joonistada valge šokolaadiga kujundeid. Kui tahtmist on, võib ka põhja katta šokolaadiga. Aga seda teha alles siis, kui pealmine kiht on täielikult jahtunud. Siis saab koogi ümber pöörata.

Servad tuleks ära lõigata veel enne kui šokolaad on täiesti hangunud. Samuti tuleks koogi tükeldamine enne täielikku hangumist ära teha, sest kõva šokolaad puruneb ja teda on ebamugav lõigata. Kuna kihiline küpsis on võrdlemisi „rammus“, siis lahtilõigatavad tükid teha pisemad, mõõtudega umbes 2x4 cm.

Enne lauale andmist hoida lahti lõigatud kihilist küpsist mõnda aega toidukilesse pakituna jahedas.