Nüüdseks on ühest heast soovist saanud tegelikkus, klubihoone on valmis. Samas tunnistas Käo, et pole normaalne, et üks jalgpalliklubi peab endale ehitama staadioni, klubihoone, tribüüni. “Jalgpalliklubi peaks ju tegelema oma põhitegevusega – mängimise õpetamise, treenimise ja ala arendamisega.”

Käo sõnul on ta veendunud, et jalgpalli arendamine on omalaadne mission. “Meie väikesed linnad ja asulad tühjenevad jätkuvalt, sest noored lahkuvad kohtadesse, kus palk ja elamistingimused on paremad kui siin,” lausus ta. “Avades täna meie klubihoone, oleme andnud väga selge märgi, et meie ei taha minna linna.”

Klubi presidendi sõnadele aplodeerisid nii Riigikogu liige Urmas Klaas kui vastselt Riigikokku valitud senine Põlva maavanem Priit Sibul.
Rahvusvärvides lindi lõikasid koos Käoga läbi AS RIS Ehitus juhatuse esimees Madis Tšäko, EASi arenduskonsultant Raivo Toom, Eesti Jalgpalli Liidu esindaja Mihkel Uiboleht ja Põlva linnavolikogu esimees Koit Jostov.

Lootospargi klubihoone ehitamise ettevalmistustööd algasid juba 2002 aastal, kui leiti, et klubi arenguks on ülioluline omada baasi ja sõltumatuid treeningtingimusi.

Esmalt õnnestus koostöös Eesti Jalgpalli Liidu ning Põlva linnaga rajada Põlvasse kunstmurukattega staadion, millel on altküttetorusik. Teine alt köetav väljak Eestis asub Tallinnas Lillekülas. See annab täiendava võimaluse kõikidele Lõuna-Eesti klubidele aastaringseks treenimiseks.
JK Lootos on andnud oma panuse ka Eesti rahvuskoondistele.

U21 koosseisus on regulaarselt pildil Kaarel Kiidron ja Mait Toom, kes Lootose noortevõistkonnast siirdusid kogemusi omandama JK Tammekasse.
Noortekoondistes on ennast põhikoosseisudesse murdnud Erik Listmann ja Erki Mõtus.

Naiste A koondises on esiründajaks tõusnud eelmisel hooajal meistriliiga parimaks mängijaks nimetatud Signy Aarna.

Noortekoondistes koguvad kogemusi Riin Emajõe, Mari Abel, Sixtina Ladva ja Lisanne Tamm.