Esmaspäeval avastas politsei- ja piirivalveameti lennusalga helikopter patrull-lennul Narva veehoidlas Eesti territooriumil asuval saarel randunud paadi ja kaks isikut.

Paadis oli näha kaks sigaretikasti meenutavat eset kirjadega More, millest võis järeldada, et käib salakaubavedu.

Sündmuskohale sõitsid Narva ja Mustajõe piirivalvekordonite kaatrid ning mõne minutiga peeti kohapeal kinni Narva elanikest 23aastane Eesti kodanik ja 41aastane määratlemata kodakondsusega isik.

Piirivalvurid otsisid saare läbi ja leidsid metsas viis kasti sigarettidega, mis olid pakitud mustadesse kilekottidesse. Sigarette leiti ka paadi põhja all asuvast peidikust. Ühtekokku leiti saarelt ja paadist 100 000 Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigaretti.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Urmo Kohv ütles, et patrull-lennud Eesti–Vene piiril toimuvad regulaar-selt, kuid selles piirilõigus oli see esimene juhus, mil salakaubavedu avastati helikopterilt.

Narva veehoidlalt on salakaubavedajaid suurte salakaubakogustega tabatud ka varem, nii õnnestus piirivalvel 2006. aasta juulis pidada selles piirkonnas kinni 42 kasti sala-sigarette.