Eesti kalandusstendi põhitähelepanu all on meile omased kalaliigid räim ja kilu, kuid väljapanekust leiab ka teisi kalatooteid. Stendil pakutavas menüüs on näiteks mitut moodi valmistatud kohafilee, mis on Saksamaa ja Lääne-Euroopa suunal Eestile oluline ekspordiartikkel.

Kalastendi menüü on koostanud Food Studio eestvedaja ja presidendi endine peakokk Indrek Kivisalu. Menüü koostamisel on ta lähtunud lihtsatest ja traditsioonilistest Eesti maitsetest. Pakutavate toitude hulgast leiab tuntud klassikud nagu näiteks praetud räimed koduses marinaadis, vürtsikilu suupisted, räimerullid ja praetud räimepihvid. Külastajatele pakutakse ka mitut moodi valmistatud koha ja ahvenat.

Külastajatele pakutakse Berliinis Tallinna vürtsikilu, räimed koduses marinaadis, räimerullid, vürtsikad kilufileed, marineeritud Narva silmud, angerjas ja tursk, koha, sprotid, heeringas sinepikastmes.
Eesti rannaturismivõimaluste tutvustamiseks on kohal ka kaks turismieksperti, kes tutvustavad Peipsi ja Pärnu lahe piirkondi.

Kala on Eesti jaoks oluline ekspordiartikkel. Möödunud aasta esimese üheteistkümne kuuga eksporditi statistikaameti andmetel Eestist 135 miljoni euro väärtuses kala ja kalatooteid. 2011. aastal moodustas kalatoodete eksport kokku 128 miljonit eurot.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena