Kell 15 avati vallamajas Moldova kunstnike näitus. Oma elurõõmsalt värviküllaste töödega esinesid Vladimir Baciu, Eugen Sterpu, Valentin Macari ja Anatol Triboi. Tund hiljem algas Kohila gümnaasiumi saalis kontsert, kus põnevate lugudega astusid üles erinevad artistid, pakkudes osasaamist Moldova kultuurist. Kitarri võttis ka suursaadik Victor Guzun, kelle suurepärases lauluoskuses oli kuulajal võimalik veenduda. Kokkutulnuid kostitati Moldova rahvusköögi paremate ja levinumate roogade ning hea moldova veiniga.

Kultuurilist külakosti pakkusid Männi ja Sipsiku lasteaiarühmad ning Kohila segarahvatantsurühm, vahendades killukesi meie rahvakultuurist. Omalt poolt pakuti maitsmiseks meie rahvustoite ja -jooke.

Külaskäik toimus heade kavatsuste ühisprotokolli raames, mille Moldova suursaadik Eestis Victor Guzun, Kohila vallavanem Heiki Hepner ja Moldova vabariigi Răzeni linnapea Ion Creţu 12. septembril 2012 Kohilas allkirjastasid.

Ühisprotokolli kohaselt alustasid mõlemad omavalitsused eeltööd sõprussuhete sisseseadmiseks. Kahe valla vaheline koostööleping sõlmiti 2012.a. novembrikuus Răzenis.

Răzeni asub 30 kilomeetri kaugusel Moldova pealinnast Chisinaust Ialoveni rajoonis. Linnas on 7800 elanikku, kaks lasteaeda, üks põhikool ning üks gümnaasium. Piirkonna inimesed on peaasjalikult hõivatud põllumajanduses. Paljud töötavad sealses tuntuimas veinitehases Diona Vin.

Ametlikes ajalooallikates mainitakse Răzeni piirkonda esmakordselt 1484. aastal. Linnas, mille moodustavad kaks küla (Răzeni ja Milestii Noi) on kuus järve ja kaks väikest jõge, mis paiknevad laugete mägede ning laiade tasandike vahel.