Põllult patta: Kõrvitsasupp
Tänases saates "Põllult patta" tehti kõrvitsasuppi.
Vaja läheb:
1 väike kõrvits
1 sibul
pöidlaotsa suurune ingver ja mõned kuivatatud aprikoosid
sidrunimahla, soola, pipart, võid
Leota aprikoose vees ja seejärel poolita.
Koori ja haki ingver väiksemaks.
Pane ingver ja aprikoos potti ning hautada 10 min.
Väike kõrvits lõigata neljaks või kaheksaks, puhastada seemnetest ja panna ahju ning küpsetada koos koorega kuni viljaliha pehmenemiseni.
Pehme viljaliha panna potti sibula, ingveri peale ja hautada veidike koos, vajadusel lisada vett. Lõpuks püreestada ja maitsestada soola, pipra ja sidrunimahlaga. Lisa ka tükike võid.
Samal ajal hautada vähese veega kinoa (quinoa) ja lisada supile. Tuleb toitvam ja tummisem, aga sobib ka ilma.
Serveerimisel lisada kõrvitsaõli ja kõrvitsaseemneid. Maitseb hästi omaküpsetatud ürdisepiku ja võiga.