20.04.2013, 11:00
Põllult patta: Paneeritud juust
Ants käis Põltsamaal ja tegi seal paneeritud juustu karamellõunte ja röstitud pähklitega.
FOTO:
Retsept on mõeldud neljale.
Vaja läheb:
4 1 cm paksust juustuviilu
Riivsaia
4 muna
Suhrut
2 õuna
2 spl suhkrut
50 g võid
1 spl sherriäädikat
Metsapähkleid
Õli praadimiseks
Rösti metsapähkleid pannil seni, kuni koored hakkavad vaikselt lahti lööma. Koori pähklid ja purusta.
Puhasta ja koori õunad ning lõika sektoriteks. Sulata pannil või suhkur, et tekiks karamell. Küpseta õunasektorid karamellis poolpehmeks. Lisa maitseks natuke sherryäädikat.
Lõika poolikust juustukerast 1 cm paksused viilud.
Löö kausis lahti munad suhkruga. Paneeri juustuviile munas, riivsaias, siis uuesti munas ja riivsaias. Prae juustuviilud õlis kuldpruuniks.
Serveeri juustuviile õunamarmelaadi, karamellõunte, mustsõstraželee ja rõstitud pähklitega.