Põllult patta: Koprapada
Koprapada kartulipüree ja vinnutatud porgandiga
4 koprakintsu
3 sibulat
9 küüslauguküünt
4 porgandit
Terve küüslaugupea
2 pudelit tumedat õlut
2 spl tomatipastat
7-8 viilu suitsupeekonit
Mett
võid
Kartulit, piima
jahu
Rosmariini, tüümiani
Puhasta koprakintsud kelmetest ja rasvast ning võta välja kondid.
Lõika liha suuremateks kuubikuteks ja maitsesta soola ja pipraga ning veereta jahus.
Prae lihatükid või ja õli segus mõlemalt poolt kuldpruuniks ja tõsta ahjupotti.
Nüüd prae pannil suitsupeekon, sibul, küüslauk nii kaua kui sibul on klaasjas ja peekon krõbe.
Lisa segule juurde tomatipasta, prae veel veidi ja vala peale õlu.
Pane sisse tüümiani ja rosmariini oksad ning keeda veel veidi. Lisa maitseks ka mett.
Vala valmis segu kopratükkidele ja kata vorm fooliumiga või kaanega ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 1-1,5 tundi.
Lõika porgandid neljaks ja tõsta ahjuplaadile. Vala peale veidi õli, lisa soola, pipart, pooleks lõigatud terve pea küüslauku, rosmariini ja tüümiani oksad ning küpseta samas kuumuses pehmeks.
Keeda kooritud kartulid. Aja kopsikus kuumaks piim ja või. Purusta keedetud kartulid, sega sisse piima ja või segu, vahusta ning maitsesta soola ja pipraga.