metssea kintsuliha
2 küüslauguküünt
Kiisatamme punasesõstra veini
porgandit, redist, suhkruhernest
tervet küüslugupead
nõgest
lihapuljongit
soola, pipart, terapipart, mett, võid, õli, loorberit

Määri metssea lihatükid õli, soola ja pipraga ning prae pannil mõlemalt poolt.
Tõsta lihad ahjuvormi ja määri meega ning vala juurde veidi veini ca 300 ml.
Kata vorm fooliumiga ja tõsta ahju küpsema 180 kraadi juurde ca 1,5-2 tunniks.
Lõika tervetel küüslaukudel maha tipud ja pane fooliumiga kaetud pannile. Raputa peale soola, võitükikesi, natuke mett ja pane juurde loorberileht. Küpseta samas ahjus ca 20-30 min.
Koori porgandid ja jäta sabad külge ca 4cm pikkuselt.
Redised lõika pooleks ja jäta samuti sabad külge.
Maitsesta vesi soolaga ja kõigepealt keeda porgandid soolvees poolpehmeks ja tõsta seejärel kohe jäävette.
Samuti tee ka redistega.
Nõgesed lähevad samuti keeduvette vaid mõneks hetkeks ja siis jäävette.
Nüüd valmista kaste, kus pane hakitud küüslauguküüned vähese õliga potti. Lisa juurde mõned terapipra terada ja kuumuta veidi.
Vala peale vein. Keera temp madalamaks ja lisa puljong ning maitseks mett.
Keeda kaste poole võrra alla ja lõpuks kurna läbi sõela. Kõige lõpus vahusta sisse veidi võid.
Pane kaks panni tulele. Lisa pannile veidi õli ja siis kuumuta seal suhkruherned, siis pane juurde porgand ja redis. Rösti keergelt läbi ja maitsesta veel meega.
Teisele pannile pane ka veidi õli ja lisa ahjus röstitud küüslauguküüned ja nõgesed. Pane pannile ka mõned tükid võid. Kuumuta läbi.
Kui liha valmis ja lisandid kuumad siis serveeri toit.