Põllult patta: Ahjuküülik ja kalkunivorstid
Vaja läheb:
1 küülik
porgandit
kartulit
õuna
sibulat
küüslauku
kanapuljongit
siidrit
kaneelipulka, tähtaniisi, loorberit, sinepiseemneid
õli, võid
Lõika küülik tükkideks ja pruunista pannil mõlemalt poolt õli ja või segus.
Tõsta praetud tükid ahjupotti.
Haki köögiviljad kuubikuteks.
Kõigepealt prae sibul ja küüslauk ning vala liha juurde.
Nüüd prae eraldi porgandid ja õunad ning tõsta samuti liha juurde.
Lase soojaks puljong ja siider ning vala lihale peale.
Maitseainetest lisa 1 kaneelipul, ¼ tähtaniisist, näpuotsaga sinepiseemneid ja väike loorberileht.
Tõsta pott ahju hauduma kuskil 140 kraadi juurde. Küpseta 1-1,5 tundi või niikaua kui jänes pehme.
Kalkunivorstid
kalkuni kintsuliha
sibulat
küüslauku
tšillipipart
tüümiani
basiilikut
Marsala veini
soola, pipart
Tee kalkuni kintsulihast hakkmass ja sega juurde kõik maitseained. Aja vorstid soole sisse ja küpseta valmis.