Tominga sõnul tuli talle sisseastumisel kasuks varasem töökogemus puidutööstuses ja õpingud Tartu Kutsehariduskeskuses. Ta rõhutas, et kindlasti on puidutöötlemistehnoloogia õppimisel vaja tehnilist taiplikust, kuna õppekava koosneb paljuski tehnilistest ainetest.

Puidutöötlemistehnoloogia õppetöö ühendab endas teooria ja praktika, mis aitab teadmisi kinnistada. “Praktika suurendab ka huvi eriala vastu,” märkis Toming. Puidutöötlemistehnoloogia suurimaks plussiks peab ta just võimalust midagi ise oma kätega valmis teha

Kuna erialal on rohkelt praktikat, siis on Toming oma ametioskusi kogunud välismaal, aga ka Eestis ASis Aru Grupp. Samuti on tema kogemustepagasit oluliselt suurendanud kutsevõistlused.

Varem on Toming osalenud Eesti mööblitislerite kutsemeistrivõistlustel, kus saavutas teise koha. Järgmisena pani ta end koos meeskonnakaaslaste Rainer Kommeri ja Peeter Murumägiga proovile Euroopa võistlustel Euroskills 2012, kus nad said meeskondlikus arvestuses kolmanda, Toming individuaalselt aga teise koha.

Selle aasta jaanuarist on Rain Toming aga valmistunud ülemaailmseks kutsemeistrivõistluseks WorldSkills. Peamiselt on ta treeninud kodukoolis, kuid käinud ka nädalasel treeninglaagril Soomes. “Mu peamiseks eesmärgiks on saada võistlustöö valmis,” lausus Toming. “Loodan saada hea koha.”

Toming soovitab teistelgi noortel osaleda kutsemeistrivõistlustel, kuna see annab kogemusi juurde. “Rahvusvahelistel võistlustel saab näha ka teiste riikide erialast kultuuri,” lisas ta.

Pärast kutsevõistlusi jätkab Toming Võrumaa Kutsehariduskeskuses viimasel kursusel. Selle lõpetamise järel tahab ta tööle asuda puidutööstuses, kuid tema sooviks on sihtida kõrgemale. “Minu üheks suureks unistuseks on näha ennast puiduettevõttes tehnoloogi kohal,” tunnistas Toming.

Sel aastal toimuvad ülemaailmsed kutsemeistrivõistlused WorldSkills 42. korda. Tänavu on asukohaks valitud Leipzigi linn Saksamaal. Eesti osaleb WorldSkillsil neljandat korda ning võistlustulle astuvad kümme noort meistrit kaheksal erialal. Lisaks mööblitislerile panevad oma oskused proovile maastikuehitajad, trükkal, infotehnoloog, mehhatroonikud, florist, plaatija ja ehitusviimistleja. Kohtunikud hindavad nii nende tehnilist sooritust, meeskonnatööd kui ka suhtlemist.