Kergem oli neil, kel bensiini tarvis vaid muruniitjale, raskem aga nendel, kel käsil tööd raskema tehnikaga.

“Heinateo ajal ütlesid mehed, et traktori kütusekulu on ikka nii 150 liitrit päevas. Seda pole just kerge käe otsas kohale tuua,” rääkis Vormsi vallavanem Meeme Veisson.

Seepärast oli rõõm suur, kui kahe aasta eest õnnestus saada väikesaarte programmist tankla rajamiseks 130 000 eurot. Vald lisas kolmandiku.

Toonane vallavanem Urmas Pau lootis, et tankla ehitatakse üles juba samal aastal, kuid nii kiirelt asjad ei läinud.

Praegune vallavanem ei osanud öelda, millest viivitused tulid, kuid rõõmustab, et nüüd ollakse niikaugel, et rahvas saab hakata Hullo lähedal teeristi juurde rajatud automaattanklas võtma bensiini ja eriotstarbelist ning tavalist diislikütust.

“Operaatorite huvi ei olnud kuigi suur, küllap saarelisus kohutas,” märkis Veisson.

Leping on sõlmitud Alexelaga ning see näeb ka ette, et Vormsi tankla kütuse hind on seotud Alexela mehitatud tanklates olevate hindadega. Seega on kütus saarel küll pisut kallim kui mandril olevates automaatjaamades, ent monopoolsusest hoolimata pilvedesse ei tõuse.

Viivituste jada, mis tankla rajamist algusest peale saatnud on, pole endiselt päris lõppenud. Augustisse planeeritud pidulik avamine on üha edasi lükkunud ning aina tulnud teha veel midagi ümber.

“Teisipäeval käis viimane kontroll, nüüd on vaja teha veel üks väike töö, aga uuel nädalal saab kindlasti Vormsil tankida,” andis vallavanem kindla sõna.