Plakati kujundus ei viita aga esmapilgul sugugi tasuta eeraamatutele. Selle asemel on palakati pealkirjaks suurte tähtedega “Digira e-raamatud”. Plakati allosas asuvad teise erakirjastuse, Digira koostööpartneri FUTU Print ja e-raamatupoe Digiraamat suured logod. Tõsiasi, et riigi raha eest erakirjastustelt välja lunastatud e-raamatud on saadaval tasuta, selgub alles väikeses kirjas toodud tekstist, mis ühtlasi manitseb lugejat mitte alla laadima korraga liiga palju tasuta e-raamatuid.

Raamatutele ligipääsemiseks juhatatakse koolilapsed ja raamatukogukülastajad e-raamatute “laadimisjaama”, mis asub aadressil http://kirjandus.digiraamat.ee/. See on osa Digiraamatu ostukeskkonnast, mida haldab osaühing Bitstore. Juhuslikult on Bitstore ainsaks juhatuse liikmeks Kaido Katalsepp, kes on ka FUTU Prindi üks kahest juhatuse liikmest.

Tasuta e-raamatu allalaadimiseks tuleb see lisada ostukorvi, sisestada oma e-maili aadress ning nõustuda kasutustingimustega. Nendes on öeldud: “Aeg-ajalt võib Müüja kasutada nimetatud informatsiooni turunduseesmärkidel või Kasutaja teavitamiseks muudest toodetest ja teenustest, mis võivad Kasutajale Müüja hinnangul huvi pakkuda, tingimusel, et juhul, kui Kasutaja ei soovi edaspidi sellist informatsiooni saada, võib ta sellest igal ajal keelduda ning nimetatud võimalus peab Kasutajale saadetavas teavituses selgelt esitatud olema.” Võimalust kasutustingimusi muuta raamatu allalaadimisel siiski ei pakuta.

Kultuuriministeeriumilt saadud raha eest tasuta levitatat 166 teost (suurem osa neistt üksiknovellid ja -jutustused) saab tegelikult alla laadida ka Rahvusraamatukogu Digari keskkonnast, mis ei ole seotud ühegi kommertsettevõttega, kuid seda võimalust mainib plakat ainult väikeses kirjas.