"Venemaal kasutatakse Kremli vastaste poliitiliste kandidaatide ahistamiseks ja kuritarvitamiseks politseid ja prokuröre. OMONi märulipolitsei segab meie meelavaldusi, uurijad konfiskeerivad meie brošüüre jne. Aga laupäeval jõudis Putini pikk käsi ka Venemaa naabruses asuva Eesti kohalikesse valimistesse, saades uue liitlase õiguskaitsevaldkonnast - Interpoli.

Opositsiooni kandidaat Tallinna linnapea ametikohale - Eerik-Niiles Kross - on juba ammu läbinud kuulujutud ja süüdistused, sest ta on alati hoiatanud Putini ponnistuste eest tõmmata Eesti tagasi Venemaa mõjusfääri.

Nüüd, üks päev enne kohalikke valimisi, postitas Interpol KGB laimavad süüdistused oma veebi, mis on selge katse sekkuda Tallinna valimiste väga tasavägisesse heitlusse. Krossi vastane Tallinnas on klassikaline Kremli kannupoiss, kes kasutas Interpoli postitust ründamaks Krossi ja tema ümber olevat koalitsiooni.

See on haletsusväärne, et rahvusvahelise õiguskaitseorganisatsioon toimib Euroopas Putini käepikendusena. Venemaa on politseiriik. Venemaa ei ole õigusriik, seal pole sõltumatuid õiguskaitseorganeid ja millegipärast tahab Interpol laimata lugupeetud ettevõtjat ja kohalike valimiste kandidaati valimiste eelõhtul. Või ajastatus on tõesti kokkusattumus?

Mis teema on Putinil piraatidega? Kas tal on halb kogemus filmist "Kariibimere piraadid"? Nagu ka Greenpeace´i  aktiviste, tahab Venemaa ka Krossi süüdistada piraatluses! Seda hullumeelsust tuleks ignoreerida ja need, kes jälgivad Interpoli, peaks võtma kasutusele kohesed meetmed, et vältida, kui lugupeetud agentuurist saab diktaatori relv.