Väikegi energiasääst on oluline, kuna see mõjutab elektriarve suurust. Näiteks tavaline pesumasin võib ooterežiimis tarbida 10 W, mis aasta peale on 87 kWh. Selle rahakao võib igaüks enda elektrimüüja hinnakirja järgi välja arvutada.

Energiasäästu puhul räägitakse palju keskkonna säästmisest. Inimestele on palju arusaadavam aga rahasääst. Kas energiasäästuga tegelemine annab rahasäästu?

Kui tavatarbijale kuvada igapäevaselt tema majapidamise energiatarbimise rahaline kulu, on see palju suurem motivaator säästmiseks kui energiaühikute info (näiteks kwh tundide kuvamine). Sellist praktikat on kasutatud Skandinaavias, kus korterelamute igasse korterisse on paigaldatud eraldi energiaarvesti, mille infot kuvatakse väiksel ekraanil.

Probleem on selles, et inimesed ei tea, kui mida nad igapäevaselt peaksid teisiti tegema ja kui palju üks või teine seade täpselt energiat tarbib.

Te olete korraldamas energiasäästunädalat. Kellele see üritus on suunatud?

11.-17. novembrini toimub juba viiendat korda energiasäästunädal, mille eesmärk on panna inimesi mõtlema energia tarbimise vähendamise peale.

Pikemalt saab energia säästmisest ja selle vajadusest lugeda Bioneer.ee-st.