"Pole midagi parata, aga valla edukaks ja efektiivseks juhtimiseks kulub raha. Suure osa omavalitsuse rahakotist moodustab aga tema elanike töötasult laekuv tulumaks," kirjutatakse põördumises.

Kehtiva korra järgi laekub omavalitsusele terve järgmise kalendriaasta vältel maksuraha lõppeva aasta 31. detsembri seisuga elanike sissekirjutuste alusel. "Ehk et kui me soovime oma tulumaksuga toetada Emmaste valda, siis just praegu on sobiv hetk end Emmaste valla elanikuks registreerida," selgitatakse kampaania olemust. "See on iseenesest väga lihtne. Läbi Eesti.ee portaali kulub selleks ID-kaardi abil umbes viis minutit. Aga see aitab Sinu koduvalda terve järgmise 12 kuu vältel!"

Vallajuhid jätavad end valda registreerunuile lahti ka taganemistee. Kes soovib pealinnas tasuta ühistransporti või mõnd muud hüve kasutada, siis jaanuari alguses saab see end täpselt samamoodi Tallinna tagasi registreerida.

"Et Sinu panus on meie jaoks oluline ja et Sind veidigi seda otsust tegema ahvatleda, loosime 6. jaanuaril kõigi detsembrikuu jooksul Emmaste valla elanikuks registreerinute vahel välja 3 Sõru Jazzi passi! Lisaks anname ära 2 festivalipassi neile, kes seda teadet FB keskkonnas jagavad," ahvatletakse võimalikke nn uusi kodanikke.