Laulu- ja tantsupeo „Aja puudutus. Puudutuse aeg“ peakorraldaja Aet Maatee sõnul haakusid laulupeo korraldajad pakutud ideega kohe. “Laulupeol on eesti toit sama loomulik ja vajalik nagu eesti keel ja eesti meel. Sel puudutuse peol kutsume inimesi mõtlema, mis on need päris asjad, mis meile tõepoolest tähtsad on ja meid puudutavad. Eesti toit sünnib esiemade tarkusest – see on meie olemise viis, mis on meid siin maanurgas aegade algusest alles hoidnud,” ütles Maatee.

Eesti toidu väljakul pakutakse värsket talukaupa, kokkade poolt loodud suupisteid ja toidutööstuste parimaid palasid. Eesti toit tuuakse laulupeole koostöös piirkondlike toiduvõrgustike, Eesti Peakokkade Ühenduse, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ja Eesti Toiduainetööstuse Liiduga.

Idee luua laulupeole üksnes Eesti toidule pühendatud väljak sündis jaanuaris Põllumajandusministeeriumi juurde moodustatud Eesti toidu arengukava koostamise töögrupis. Eesti toidu väljak laulupeol on aasta teises pooles valmiva arengukava pilootprojekt. Eesti toidu arengukava põhieesmärk on Eesti toidu ja toidukultuuri populariseerimine nii Eesti inimeste, Eestit külastavate turistide kui ka välistarbijate seas.